Αποχωρεί από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη
Την απόφαση να αποχωρήσει από όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, που είχε μέχρι τώρα, πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η σύζυγος του πρωθυπουργού ήδη βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης των μετοχών της στην εταιρεία Zeus + Dione, ενώ ταυτόχρονα προτίθεται να αποχωρήσει και από την αντιπροεδρία της οργάνωσης Endeavor στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι η μεν εταιρεία ήταν ένα δικό της δημιούργημα, το δε παράρτημα της Endeavor στη χώρα μας ιδρύθηκε από εκείνη και είχε βοηθήσει πολύ στη διάδοση της επιχειρηματικότητας στους νέους.
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίστηκαν πριν από περίπου 20 χρόνια στο Χάρβαρντ, όπου έκαναν και οι δυο μεταπτυχιακές σπουδές. Εκείνη στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ενώ είχε το πρώτο της πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις Πολιτικές Επιστήμες και το δεύτερο από το Κολούμπια στην Πολιτική Οικονομία.
Πριν την ίδρυση της Zeus + Dione ήταν τραπεζικό στέλεχος, ενώ το 2007 ίδρυσε την MG Capital Advisors SA και το 2010 την Eternia Capital. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως με απόφαση της κας Μητσοτάκη η εταιρεία της Zeus + Dione θέλοντας να συμβάλλει με τον τρόπο της στην ενίσχυση και την προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας μας, απέναντι στην πανδημία, είχε ανακοινώσει τη δωρεά 2.000 πιστοποιημένων μασκών προστασίας των ματιών.
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο δείπνο για τα 50 χρόνια του ΣΕΒΕ - Είναι ζωτική η σημασία της Βόρειας Ελλάδας
22:00
Το σπριντ του Μακρόν στην Κίνα και οι ικανότητές του στο πινγκ πονγκ
21:52
Αγρότες: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στην Πατρών-Κορίνθου στο Αίγιο
21:44