ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Ισόβια στη μητέρα και τον πατριό του δολοφονημένου Κωστή Πολύζου

Κοζάνη: Ισόβια στη μητέρα και τον πατριό του δολοφονημένου Κωστή Πολύζου

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε την Πέμπτη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, στη μητέρα και τον πατριό του Κωστή Πολύζου, για τη δολοφονία του παιδιού τους, το Φεβρουάριο του 2011.

Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχους τους δύο κατηγορουμένους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επισημαίνοντας πως δολοφόνησαν το παιδί τους, όντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το kozanilife.gr, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Εφετείου, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή της μητέρας και του πατριού του Κωστή Πολύζου.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του συνηγόρου υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, Απόστολου Λύτρα, ο οποίος πρότεινε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, αναφερόμενος και στα προβλήματα υγείας της μητέρας.

Με τη λήξη της δίκης, η μητέρα του Κωστή Πολύζου απευθύνθηκε στη δικαστική έδρα, λέγοντας: «Λυπόμαστε για εσάς. Καταδικάσατε δύο αθώους. Πώς θα κοιμηθείτε το βράδυ που βάλατε στη φυλακή δύο αθώους; Εγώ θα κοιμηθώ ήσυχη το βράδυ, αναρωτιέμαι για εσάς».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Κωστής Πολύζος, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών. Το πτώμα του νεαρού εντόπισε περαστικός κυνηγός της περιοχής.

Βασική μάρτυρας κατηγορίας υπήρξε και η δημοσιογράφος, Αγγελική Νικολούλη, η έρευνα της οποίας «ξεδίπλωσε» το μπερδεμένο νήμα αυτής της υπόθεσης και έφερε στην επιφάνεια την αλήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ