Οι σερβικές αρχές δεν επιτρέπουν τη διέλευση σε Αφγανούς από τα σύνορα
Φόβοι ότι δεν θα επιτρέπεται πλέον η διέλευση σε Αφγανούς από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, εκφράζονται τις τελευταίες ώρες ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι χθες βράδυ, είχαν εγκλωβισθεί στο Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία, 367 Αφγανοί καθώς οι σερβικές αρχές δεν τους επέτρεπαν τη διέλευση.
Μέχρι τώρα η είσοδος από την ουδέτερη ζώνη επιτρεπόταν σε Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς.
Πάντως, από χθες το απόγευμα, η διέλευση από την Ελλάδα στη γειτονική χώρα γίνονταν με το «σταγονόμετρο» αφού από τις 4 μ.μ. μέχρι σήμερα το πρωί, είχε επιτραπεί η διέλευση σε μόλις 100 άτομα.
Επιπλέον, οι πρόσφυγες μπορούν να περάσουν με το διαβατήριο ή με την ταυτότητά τους και όχι μόνο με το υπηρεσιακό σημείωμα που έχουν πάρει από τις ελληνικές αρχές.

REUTERS/Ognen Teofilvovski
Στο μεταξύ, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στο ύψος της Ειδομένης, βρίσκονται περισσότερα από 1.000 άτομα ενώ άλλοι 3.000 άνθρωποι αναμένουν στο βενζινάδικο, στο Πολύκαστρο Κιλκίς.
Τροχαίο ατύχημα στην Αθηνών - Λαμίας: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μπάρες και λεωφορείο
20:57
Τραγωδία στο Περού: Δέκα φοιτητές νεκροί από φωτιά σε εστιατόριο - Έκαναν πάρτι γενεθλίων (pic)
20:48
Κακοκαιρία Byron: Οι 260 τόνοι νερού ανά στρέμμα και οι περιοχές που απειλούνται τις επόμενες ώρες
20:39
Σρι Λάνκα: Περισσότερους από 600 νεκρούς άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ντίτβα (pics)
20:30