ΕΛΛΑΔΑ

Ένα διαφορετικό ψηφιακό συνέδριο: Κοινωνία, Εκπαίδευση και Ψυχική Υγεία

Ένα διαφορετικό ψηφιακό συνέδριο: Κοινωνία, Εκπαίδευση και Ψυχική Υγεία

Ψηφιακό Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονη Κοινωνία, Εκπαίδευση και Ψυχική Υγεία», οργανώνουν στις 3, 4 & 5 Ιουλίου 2020, τα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στον άξονα της Εκπαίδευσης διοργανώνεται Παράλληλο Ψηφιακό Συνέδριο από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό MetaMathesis, με θέμα Δεξιότητες Ηγεσίας στην Εκπαίδευση του 21ου Αιώνα, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 5 Ιουλίου 2020, 10:30πμ – 16:30μμ.

Το Παράλληλο Συνέδριο, Δεξιότητες Ηγεσίας στην Εκπαίδευση του 21ου Αιώνα, αναδεικνύει την ανάγκη εναρμόνισης της εκπαίδευσης με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, εστιάζοντας στις προσωπικές δεξιότητες ηγεσίας των εκπαιδευτικών, εφόσον οι ίδιοι λειτουργούν ως πρότυπα προσωπικής ηγεσίας για τους μαθητές τους.

Μέσα από τις παρουσιάσεις εκπαιδευτικών-ηγετών, policy-makers με όραμα, προσωπικoτήτων από τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και μέσα από τις εμπειρίες μαθητών που εμπνεύστηκαν, ενδυναμώθηκαν και έγιναν οι ίδιοι role models, θα αναδειχθούν τα σημαντικά οφέλη που έχει η εκπαίδευση δεξιοτήτων ηγεσίας τόσο για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές τους.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές, policy makers και σε άτομα που θεωρούν την εκπαίδευση σημαντική. Στόχοι του Συνεδρίου είναι να αναδείξει: τα νέα μοντέλα αριστείας, προσωπικής ανάπτυξης και θετικής επιρροής και να αναδυθούν προτάσεις για ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου αποτελείται από 60λεπτες ενότητες:

ΕΙΣΑΓΩΓH: PANEL - H Εκπαίδευση σε Σταυροδρόμι

ΕΝΟΤΗΤΑ 1: Εκπαίδευση & Αγορά Εργασίας - Προσωπικές Δεξιότητες

ΕΝΟΤΗΤΑ 2: Προσωπικές Δεξιότητες Ηγεσίας στην Εκπαίδευση

ΕΝΟΤΗΤΑ 3: Από την Τάξη στο Σύννεφο και Πίσω - Καλές Πρακτικές

ΕΝΟΤΗΤΑ 4: Ηγετικές νεοΤΡΟΠΟΙες – Εκπαιδευτικοί που Εμπνέουν

ΕΝΟΤΗΤΑ 5: PANEL- O κύκλος της αριστείας- Η σκυτάλη της θετικής επιρροής

ΚΛΕΙΣΙΜΟ: Η στιγμή της Απόφασης για Ανάπτυξη Ηγεσίας στην Εκπαίδευση

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Ιωάννης Αντωνίου - Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Μενέλαος Μενελάου - Εκτελεστικός Διευθυντής Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Γιάννης Παπαχρήστου - Γενικός Διευθυντής Coca-Cola Τρία Εψιλον

Αndria Zafirakou - Global Teacher Award Winner 2018

Άγγελος Πατσιάς - Εκπαιδευτικός, Διευθυντής Big Bang School

Steve Sherman - Chief Imagination Officer at Livingmaths.com, Kahoot Author Δημήτρης Γραμμένος - Κύριος Ερευνητής, Ινστιτούτου Πληροφορικής ΙΤΕ Ράνια Λάμπου - Global Teacher Prize 2019, Top 50 finalists

Σοφία Παπαδοπούλου - Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοϊας, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Για την παρακολούθηση του συνεδρίου είναι απαραίτητη η εγγραφή μέσω της σελίδας του συνεδρίου, https://www.facebook.com/EduLeadershipSkilks. Να σημειωθεί, ότι θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ