ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Διαβατά για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Διαβατά για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων
EUROKINISSI

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί κάτοικοι των Διαβατών που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση της Συμμαχικής οδού που οδηγεί στο στρατόπεδο και με πορεία μετέβησαν έξω από το Αναγνωστοπούλου όπου φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρίας και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε «ξενοφοβικές» τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής προσθέτοντας ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια.

«Νομίζω ότι αυτό ξεπερνάει τα όρια. Δηλαδή το έχω πει επανειλημμένα, οι πρόσφυγες όποιοι και αν είναι αυτοί δεν τρώνε ανθρώπους. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις οι οποίες είναι ξενοφοβικές, λες και θα μας χαλάσουν την κοινωνία. Έχουμε υποχρέωση να τους φροντίσουμε, να τους περιθάλψουμε και να τους δώσουμε μια δυνατότητα να στήσουν πάλι τη ζωή τους», απάντησε ο κ. Μπουτάρης σε ερώτηση δημοσιογράφους για τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται στα Διαβατά.

Ο δήμαρχος τόνισε πως υπάρχουν χώροι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία προσφύγων και υπογράμμισε: «Εγώ έκανα μια πρόταση για την Αποθήκη 9. Εξ όσων μαθαίνω κρίθηκε ότι δεν είναι κατάλληλη, αλλά προκρίνονται άλλοι χώροι μέσα στο λιμάνι. Με τον πόλεμο του Κοσόβου το μισό λιμάνι ήταν στρατιωτικοί καταυλισμοί. Δεν μπορούν να μας λένε τώρα ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας στην κρουαζιέρα. Ποια κρουαζιέρα; Τριανταπέντε κρουαζιερόπλοια τον χρόνο έρχονται. Αυτά είναι που θα μας τυραννήσουν, δηλαδή; Είναι δυσάρεστο να αντιμετωπίζουμε ένα εξαιρετικά έκτακτο γεγονός, όπως είναι αυτό των προσφύγων, λες και έρχονται εγκληματίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ