ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο και δημοτικό αστυνομικό που έβαζαν ναρκωτικά στον Κορυδαλλό

Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο και δημοτικό αστυνομικό που έβαζαν ναρκωτικά στον Κορυδαλλό
Φωτογραφία Αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος καθώς και ένας δημοτικός αστυνομικός κατηγορούνται ότι έβαζαν ναρκωτικές ουσίες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν συνδέσεις μέσω ίντερνετ ώστε να μην είναι δυνατή η καταγραφή τους, με στόχο να εισάγουν ναρκωτικές ουσίες στις φυλακές.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι σε κοντινή απόσταση από το διαμέρισμα του σωφρονιστικού υπαλλήλου διατηρούσαν μέχρι και αποθήκη, την οποία επισκεπτόταν αρκετές φορές ο σωφρονιστικός όταν επέστρεφε από την εργασία του – δηλαδή από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι Αρχές, διαπίστωσαν ότι στις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις, ενώ ο σωφρονιστικός φέρεται να είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και με άλλα άτομα, τα οποία είναι έγκλειστα σε διάφορες φυλακές της χώρας. Κυρίως, όμως, με έναν αλλοδαπό από τις φυλακές της Πάτρας.

Από την παρακολούθηση, προέκυψε πως ο εν λόγω κρατούμενος είχε επαφές με έναν άλλο έγκλειστο στον Κορυδαλλό, με τον οποίο μάλιστα - κατά τη διάρκεια των συνομιλίων τους - διαφωνούσαν αρκετά συχνά για χρηματικά ποσά, ενώ αναφέρονταν σε «μαύρο», «πρέζα» και «καπάκι».

Από τα όσα έχουν διαπιστωθεί μέχρι στιγμής, ο συγκεκριμένος κρατούμενος των φυλακών της Πάτρας, έδινε ραντεβού για τις συναλλαγές του στα μαγειρεία, ενώ πολλές φορές, όταν συνομιλούσε με άλλους κρατούμενους, έδινε και οδηγίες μέσω τηλεφώνου για το πώς θα έπρεπε να συσκευάζουν και να χωρίζουν τις ποσότητες των ναρκωτικών

Από την έρευνα που έγινε στην αποθήκη που χρησιμοποιούσε ο σωφρονιστικός υπάλληλος, εντοπίστηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά, μικροποσότητα κάνναβης, διάφορα χάπια, φαρμακευτικά δισκία τα οποία θα μεταφερθούν για εξέταση στο Χημείο του Κράτους. Πάνω του βρέθηκε άγνωστη ουσία συνολικού βάρους δύο γραμμαρίων η οποία θα μεταφερθεί, επίσης, για εξέταση.

Συνολικά, στο αυτοκίνητο, την αποθήκη και στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, εντοπίστηκαν 224 φαρμακευτικά δισκία.

Και οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στην κύρια ανάκριση, ενώ διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος από τις υπηρεσίες της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ