ΕΛΛΑΔΑ

Το CNN Greece στην Άνδρο: «Χαμηλές πτήσεις» για τον τουρισμό – Τι λένε οι επαγγελματίες

Το CNN Greece στην Άνδρο: «Χαμηλές πτήσεις» για τον τουρισμό – Τι λένε οι επαγγελματίες
PIXABAY

Το «σφυγμό» της τουριστικής κίνησης σε έναν από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς των Κυκλάδων, την Άνδρο, κατέγραψε την Πέμπτη το CNN Greece.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του CNN Now ο δημοσιογράφος, Κώστας Πλιάκος, ανέφερε πως οι κρατήσεις στο κυκλαδίτικο νησί φτάνουν μέχρι στιγμής το 20%, γεγονός που, όπως είπε προβληματίζει τους επαγγελματίες εκεί.

Για το θέμα αυτό μίλησε στο CNN Greece και ο εκπρόσωπος του τουριστικού δικτύου CTN στην Άνδρο, Χρήστος Μπαλόγιαννης, ο οποίος είπε ότι το νησί αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους εγχώριους επισκέπτες, καθώς απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα.

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις που γίνονται επί των αφίξεων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο νησί, ο κ. Μπαλόγιαννης είπε πως «υπάρχουν στα πλάνα μας κρατήσεις, χωρίς αυτές να θυμίζουν τα περσινά νούμερα, καμία σχέση με αυτό που βλέπαμε το Φλεβάρη πριν από το lockdown, οπότε και πιστεύαμε ότι αυτή η χρονιά θα είναι ρεκόρ. Αυτό βέβαια δεν έγινε ποτέ, εξαιτίας των συνεπειών που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Πλέον είναι δύσκολα τα πράγματα. Εκτιμούμε ότι οι Έλληνες είναι εκείνοι που θα σώσουν την κατάσταση με διακοπές που γίνονται για 3 – 4 ημέρες».

Ερωτηθείς για το εάν μπορεί φέτος να κερδηθεί το «στοίχημα» του τουρισμού, όπως το περιέγραψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Μπαλόγιαννης απάντησε: «Εμείς έχουμε ως στόχο να ικανοποιήσουμε αυτές τις μικρές κρατήσεις. Ο κόσμος είναι φοβισμένος, όπως κι εμείς στα καταλύματά μας και τα εστιατόριά μας έχουμε ένα άγχος και δεν το κρύβουμε. Αλλά αυτό το άγχος που έχουμε, δεν θέλουμε να το μεταφέρουμε σε καμία περίπτωση στους επισκέπτες μας».

«Δεν έχουμε δει πολλούς ξένους ακόμα στο νησί. Ωστόσο, το βασικό κομμάτι για να κερδίσουμε το στοίχημα είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα στο ακέραιο όλοι μας. Το νησί διαθέτει Κέντρο Υγείας και ελικοδρόμιο, οπότε έχουμε δυνατότητα άμεσης αντίδρασης, εάν υπάρξει κάποιο κρούσμα. Υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνα που έχει ανακοινωθεί, άρα τηρείται η προβλεπόμενη διαδικασία. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός ότι θα υπάρξουν κρούσματα, το ζήτημα είναι να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία το όλο θέμα», κατέληξε ο κ. Μπαλόγιαννης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ