ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ραφήνα

Κορωνοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ραφήνα
Φωτογραφία Αρχείου ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου μόλις ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid 19 και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου».

Γίνεται λόγος για κάτοικο Ραφήνας, ο οποίος «εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα».

Ο ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος, ενώ ο δήμος καλεί τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται, εκφράζοντας την ελπίδα να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

«Συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. Τηρούμε σχολαστικά τους όρους προσωπικής υγιεινής. Απολυμαίνουμε τα χέρια μας μετά από κάθε έξοδο ή κοινωνική επαφή. Φοράμε μάσκα όπου αυτό προβλέπεται. Προστατεύουμε πρόσωπα ευαίσθητων υγειονομικά ομάδων στον περίγυρό μας. Κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις.

Συστήνουμε στους συμπολίτες μας, πέραν της τήρησης των παραπάνω κανόνων , να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες μας για τις επόμενες μέρες , μέχρι την ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων και την πληρέστερη δυνατή εικόνα», αναφέρει η ανακοίνωση καταλήγοντας.

3.486 τα κρούσματα στη χώρα

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 3.486, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.

Ακόμη, 799 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1922 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά, 8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Capture1
Capture2

Η διάμεση ηλικία των 192 θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Capture3
Capture4
Capture5

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ