ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Βάρκα με 27 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασε στη Θερμή

Μυτιλήνη: Βάρκα με 27 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασε στη Θερμή
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Μια βάρκα με 27 πρόσφυγες και μετανάστες (11 παιδιά, εννέα άνδρες και επτά γυναίκες) έφτασε σήμερα, Κυριακή, στη Θερμή, στο ανατολικό μέρος της Μυτιλήνης.

Στο σύνολο τους οι αφιχθέντες οδηγήθηκαν στη δομή καραντίνας που έχει φτιαχτεί στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού covid 19.

Είναι η πρώτη βάρκα που φτάνει στο νησί για τον μήνα Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, εκτίμησε την Κυριακή πως οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών μειώθηκαν κατά 51% από την αρχή του 2020 και κατά 93% το τελευταίο τρίμηνο, λέγοντας ότι «είναι ορατή, πλέον, η αποσυμφόρηση των νησιών».

Σε άρθρο του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», με την ευκαιρία τη συμπλήρωσης ενός έτους διακυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στους στόχους και τις προτεραιότητες της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και έκανε λόγο για «μια ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική με στρατηγικούς στόχους τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες».

«Η έκδοση αποφάσεων ασύλου έχει αυξηθεί κατά 80%, οι εκκρεμείς αποφάσεις έπεσαν για πρώτη φορά κάτω από τις 100.000, καθώς έφτασαν στα επίπεδα των εκκρεμοτήτων του Αυγούστου του 2019», συνεχίζει ο κ. Μηταράκης.

Κατά 22% έχουν μειωθεί οι διαμένοντες στις δομές των νησιών από την αρχή της χρονιάς και περίπου 17.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα.

Προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου, εξηγεί ο κ. Μηταράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ