ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες συνωστισμού σε γλέντι στην Αλίαρτο παρουσία βουλευτών

Εικόνες συνωστισμού σε γλέντι στην Αλίαρτο παρουσία βουλευτών
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Έντονος συνωστισμός παρατηρήθηκε, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, σε γλέντι που διοργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος Υψηλάντη στον Αλίαρτο Βοιωτίας χωρίς καμία απόσταση ασφαλείας.

Τα τραπέζια στήθηκαν σε ανοιχτό χώρο, αλλά κοντά το ένα στο άλλο και χωρίς καμία εμφανή προφύλαξη.

Την ίδια ώρα, υπήρχε πολύ κόσμος που χόρευε ο άνεας δίπλα στον άλλο.

Ανάμεσα τους παριστάμενους ήταν και δυο βουλευτές, ένας της Νέας Δημοκρατίας κι ένας του ΣΥΡΙΖΑ, δήμαρχοι, ακόμη και γιατροί.

Εννέα νέα κρούσαμτα στη χώρα μας

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, είναι 9, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τα υπόλοιπα 2 εντοπίστηκαν σε Ξάνθη και Καστοριά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.519 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 54.8% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (54.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. Οι 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από το σύνολο των 3.519 κρουσμάτων, 816 (23.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1933 (54.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ