ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη λειτουργία οι νέοι σταθμοί του Μετρό σε Νίκαια, Αγία Βαρβάρα και Κορυδαλλό

Σε πλήρη λειτουργία οι νέοι σταθμοί του Μετρό σε Νίκαια, Αγία Βαρβάρα και Κορυδαλλό
CNN GREECE / ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΙΑΚΟΣ

Στο επιβατικό κοινό παραδόθηκαν και επίσημα από τη Δευτέρα οι νέοι σταθμοί του Μετρό στη Νίκαια, την Αγία Βαρβάρα και τον Κορυδαλλό, τους οποίους εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι τρεις νέοι σταθμοί, που αποτελούν τμήματα της Γραμμής 3 του Μετρό από το Χαιδάρι μέχρι τον Πειραιά έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία.

Στις 05:30 το πρωί της Τρίτης ο πρώτος συρμός ξεκίνησε από τη Νίκαια για το Σύνταγμα, μια απόσταση που πλέον θα διανύεται μέσα σε μόλις 14 λεπτά.

Οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό θα εξυπηρετούν καθημερινά 63.000 πολίτες και εκτιμάται ότι θα ελαττωθούν τα οχήματα στους τρεις αυτούς δήμους κατά τουλάχιστον 11.000.

Μακροπρόθεσμα, εκτιμάται ότι οι τρεις νέοι σταθμοί θα δώσουν μια κυκλοφοριακή «ανάσα» σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες αριθμούν συνολικά σχεδόν 200.000 κατοίκους.

Υπολογίζεται ότι το σύνολο της επέκτασης της Γραμμής 3 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να προστεθούν ακόμη τρεις σταθμοί: «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Με την ολοκλήρωση της επέκτασης αναμένεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό κατά 132.000 πολίτες ημερησίως. Παράλληλα, προβλέπεται μείωση και στην κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ