ΕΛΛΑΔΑ

Η αστυνομικός που γράφει παραμύθια τιμήθηκε από τον ΟΗΕ - Συνέντευξη στο CNN Greece

Η αστυνομικός που γράφει παραμύθια τιμήθηκε από τον ΟΗΕ - Συνέντευξη στο CNN Greece
CNN Greece

Η παραμυθού της ΕΛΑΣ, η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η αστυνομικός που γράφει παραμύθια για τους πρόσφυγες, είναι η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα, που έλαβε μια πολύ σημαντική διάκριση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Τιμήθηκε για την προσφορά της στην παγκόσμια εκστρατεία για τα παιδιά προσφύγων με τον τίτλο, «Υψηλού προφίλ υποστηρίκτρια» (High Profile Supporter) της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Ελλάδα, για την συμβολή της στην παγκόσμια εκστρατεία BACK2SCHOOL του Οργανισμού.

Ο τίτλος High Profile Supporter απονέμεται σε προσωπικότητες απ' όλο τον κόσμο, που με την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο συμβάλουν τα μέγιστα στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους.

Η τιμητική αυτή αναγνώριση, αφορά στο δεύτερο βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, με τίτλο «Μια Ζαχαρένια Συνταγή», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις IANOS τον Νοέμβριο 2015.

Η αστυνομικός και συγγραφέας, εξέφρασε την επιθυμία, το μερίδιό της από τις πωλήσεις, να διατεθεί για την στήριξη των παιδιών προσφύγων, κάτι που έκανε και ο εκδοτικός οίκος. Έτσι, το βιβλίο τέθηκε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας, και τα έσοδά του διατέθηκαν για την ενίσχυση της παγκόσμιας εκστρατείας BACK2SCHOOL του Οργανισμού, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ωστόσο, πηγή έμπνευσης για το πρώτο της βιβλίο ήταν οι Πρέσπες, όπου υπηρέτησε ως νέα αστυνομικός και έγραψε μια ταξιδιωτική νουβέλα για εφήβους, με τίτλο «Στιγμές που ταξίδευαν στις Πρέσπες» με μεγάλη επιτυχία. Συνέχισε με την «Ζαχαρένια Συνταγή» και τώρα γράφει το τρίτο της βιβλίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ