ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Ηλεία: Τι λένε οι συγχωριανοί πατέρα και γιου για το έγκλημα

Τραγωδία στην Ηλεία: Τι λένε οι συγχωριανοί πατέρα και γιου για το έγκλημα
Φωτογραφία Αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Ανάστατη παραμένει η τοπική κοινωνία στο χωριό Μηλέα, στη Ζαχάρω του νομού Ηλείας, μετά την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν 86χρονος πατέρας σκότωσε τον 45χρονο γιο του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

Σύμφωνα με πληροφορίες από το patrisnews.com, οι συγχωριανοί δράστη και θύματος δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν πώς συνέβη τέτοιο έγκλημα.

«Τι να σας πω; Εγώ δεν μπορώ να κρατηθώ, δεν μπορώ, δεν μπορώ. Αυτό ήταν ξαφνικό, όχι για μας, για όλο το χωριό. Καλοί άνθρωποι ήταν, δεν ήταν ότι μάλωναν. Είχε 9 παιδιά ο άνθρωπος, δεν είχε μόνο αυτό. Εννέα παιδιά και όλα σπουδασμένα. Όλα τα παιδιά του είναι επιστήμονες», ανέφερε μία γυναίκα από το χωριό.

Μια ξαδέρφη του θύματος σημείωσε ότι ο 86χρονος ήταν δάσκαλος και έψελνε και στην εκκλησία. «Μείναμε άφωνοι. Δεν είχε δείξει τέτοιο πράγμα», είπε.

«Ήταν όλα στο μυαλό του πατέρα μου»

Την ίδια στιγμή, συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός από τους γιους του 86χρονου δράστη, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Ήταν όλα στο μυαλό του πατέρα μου. Προσπαθούσαμε να του κάνουμε τα χατίρια. Κατά αυτόν τον τρόπο, είχαμε καλές σχέσεις», είπε ο γιος του συνταξιούχου εκπαιδευτικού.

Και πρόσθεσε: «Αν σας ενδιαφέρει η αλήθεια να κάνετε λίγο υπομονή, σεβαστείτε τον πόνο μας».

Σημειώνεται ότι η κηδεία πατέρα και γιου θα γίνει την Τετάρτη, 8 Ιουλίου.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 86χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός ζούσε μόνος του στο πατρικό σπίτι στη Μηλέα.

Με τη σύζυγο του, η οποία έφυγε από την ζωή πριν χρόνια, είχαν αποκτήσει εννέα παιδιά, όλα γνωστά τόσο στην κοινωνία της περιοχής της Ζαχάρως όσο και του Πύργου.
Ο μικρότερος γιος του είχε κατέβει το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Ζαχάρως και έμενε είτε με τον πατέρα στο χωριό είτε στον Πύργο.

Τη Δευτέρα είχε κανονίσει να βρεθεί στον Πύργο με τα αδέρφια του, προκειμένου να φάνε όλοι μαζί τα ψάρια που είχε ψαρέψει. Πριν κατέβει στον Πύργο, όμως, αποφάσισε να ενημερώσει και να συναντήσει για λίγο τον πατέρα του.

Τα αδέρφια του τον περίμεναν αλλά εκείνος δεν εμφανίστηκε ποτέ. Είχε δολοφονηθεί από τον ίδιο τον πατέρα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο άνδρες διαπληκτίζονταν συχνά τα τελευταία χρόνια, ενώ οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, βρήκαν σημείωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ