ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Περιορισμένη η κίνηση αυτοκινήτων στον Προμαχώνα

Κορωνοϊός: Περιορισμένη η κίνηση αυτοκινήτων στον Προμαχώνα
ΙΝΤΙΜΕ

Περιορισμένη είναι από το πρωί η κίνηση των αυτοκίνητων στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, ενώ η διέλευση των τουριστών – επισκεπτών που περνούν τα χερσαία σύνορα για να εισέλθουν στην Ελλάδα γίνεται χωρίς καμία καθυστέρηση τόσο στον υγειονομικό όσο και στον διαβατηριακό έλεγχο.

Η ένταση που επικράτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οφειλόταν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, στην αυξημένη προσέλευση των Σέρβων τουριστών που επιχείρησαν να περάσουν στην χώρα, πριν από τη απαγόρευση που είχε τεθεί σε ισχύ από τις έξι το πρωί λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα.

Και σήμερα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα πραγματοποιούν στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους τουρίστες και επισκέπτες ανάλογα το επιδημιολογικό προφίλ της χώρας από την οποία προέρχονται.

Εν όψει ολιγοήμερων διακοπών στην Βόρεια Ελλάδα από Βαλκάνιους τουρίστες (κυρίως Βούλγαρους και Ρουμάνους) οι αστυνομικοί του Τμήματος Προμαχώνα, αναμένουν νέα αύξηση στην κίνηση των αυτοκινήτων από το απόγευμα της Πέμπτης και όλη την ημέρα της Παρασκευής.

Να υπενθυμίσουμε πως τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 43 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα εκ των οποίων τα 36 είναι εισαγόμενα. Η πλειονότητα των εισαγόμενων (20) αφορούσε Σέρβους τουρίστες.

Το ελληνικό «μπλόκο» στη Σερβία

Από χθες, Δευτέρα, έχει απαγορευτεί η πρόσβαση όλων των Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που γνωστοποίησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μόνη εξαίρεση είναι οι «ουσιώδεις λόγοι διέλευσης».

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου» τόνισε η κ. Πελώνη, και συμπλήρωσε:

«Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης».

Κλείνοντας, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε:

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ