ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Αιδηψός: Σέρβοι τουρίστες θετικοί στον ιό – Με ταξί στο νοσοκομείο

Κορωνοϊός - Αιδηψός: Σέρβοι τουρίστες θετικοί στον ιό – Με ταξί στο νοσοκομείο
Φωτογραφία Αρχείου ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία, εντοπίστηκαν στην Αιδηψό.

Ένας άνδρας, περίπου 50 ετών, αισθάνθηκε αδιαθεσία και επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας μαζί με τη σύζυγό του.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, στη συνέχεια τους έστειλαν με ταξί στο νοσοκομείο της Λαμίας για περαιτέρω εξετάσεις.

Τα μοριακά τεστ που έγιναν στο ζευγάρι έδειξαν ότι είναι θετικοί στον ιό.

Οι τουρίστες είχαν έρθει στην Ελλάδα στις 4 Ιουλίου και ήταν μέλος ενός γκρουπ 20 ατόμων, που είχε καταλύσει σε ξενοδοχείο της Αιδηψού.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί και ο οδηγός ταξί που τους μετέφερε στη Λαμία.

Να σημειωθεί πως ο άνδρας παρουσιάζει ήπια συμπτώματα του ιού, ενώ η σύζυγός του είναι ασυμπτωματική.

Το ελληνικό «μπλόκο» στη Σερβία

Από χθες, Δευτέρα, έχει απαγορευτεί η πρόσβαση όλων των Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που γνωστοποίησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μόνη εξαίρεση είναι οι «ουσιώδεις λόγοι διέλευσης».

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου» τόνισε η κ. Πελώνη, και συμπλήρωσε:

«Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης».

Κλείνοντας, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε:

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ