ΕΛΛΑΔΑ

Tραγωδία στη Ζαχάρω: Σήμερα οι κηδείες πατέρα και γιου – Τι γράφει το σημείωμα του αυτόχειρα

Tραγωδία στη Ζαχάρω: Σήμερα οι κηδείες πατέρα και γιου – Τι γράφει το σημείωμα του αυτόχειρα
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Η τελευταία πράξη του δράματος διαδραματίζεται σήμερα στη Μηλέας Ζαχάρως στην Ηλεία με τις κηδείες του 86χρονου πατέρα και του 45χρονου γιου του και ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη από το αναπάντεχο έγκλημα.  

Κι ενώ οι κάτοικοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για μια οικογένεια που έχει δώσει εδώ και χρόνια τα καλύτερα δείγματα στην κοινωνία, νέα στοιχεία επιχειρούν να ρίξουν φως στα αίτια της οικογενειακής τραγωδίας.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα patris, το σημείωμα που βρέθηκε από τις Αρχές φανερώνει τον τρόπο που έβλεπε ο 86χρονος πατέρας το γιο του και δίνει φως σε όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας.

Σε αυτό ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός εξέφραζε έντονα τα παράπονά του προς τον 45χρονο, ο οποίος είχε έρθει μόλις ένα μήνα από την Αθήνα και έμενε στο επάνω όροφο του σπιτιού. Ο παιδοκτόνος και αυτόχειρας φαίνεται να αντιδρούσε έντονα στην απόφαση του γιου να εγκατασταθεί στο σπίτι, γεγονός που φαίνεται να πυροσοδοτούσε συχνές προστριβές και καβγάδες.

Ο γιος εργαζόταν στη Ζαχάρω και φρόντιζε τον πατέρα του ύστερα από εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί, πηγαίνοντάς τον όταν χρειαζόταν στο νοσοκομείο Πύργου για τη μετεγχειρητική του πορεία.

Παρά την προσοχή του γιου όμως, ο 86χρονος συνέχιζε να βλέπει προβλήματα που εν τέλει οδήγησαν στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Αξιοσημείωτη είναι η πληροφορία που υπήρξε από ορισμένα άτομα που γνώριζαν την οικογένεια, τα οποία υποστήριξαν πως πρόσφατα ο πατέρας είχε ζητήσει από το γιο του να μην πηγαίνει στο καφενείο του χωριού λόγω διαμάχης του με τον καφετζή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Φονικό καρτέρι

Όλα έδειχναν πως η περασμένη Δευτέρα θα έκλεινε ήρεμα όπως όλες οι προηγούμενες στη Μηλέα, ωστόσο κάτι τέτοιο έμελλε να διαψευστεί. Δίχως να μπορεί να πει κανείς με ασφάλεια ποιο ήταν το πραγματικό κίνητρό του, ο 86χρονος πατέρας έμελλε να είναι ο άνθρωπος που θα αφαιρέσει εν ψυχρώ τη ζωή του νεότερου παιδιού του και μετά να δώσει τέλος και στη δική του.

Ελάχιστα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας ο 45χρονος γιος επέστρεψε στην οικεία του, πάνω από αυτή του πατέρα του. Στη συνέχεια είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με κάποια από τα αδέλφια του για να φάνε όλοι μαζί.

Ωστόσο, ο 86χρονος φαίνεται πως είχε στήσει φονικό καρτέρι στο γιο του, τον οποίο και πυροβόλησε τη στιγμή που βρισκόταν στις σκάλες και προσέγγιζε το σπίτι του, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του νεαρού το άψυχο σώμα του οποίου «κύλησε» στη σκάλα.

Στη συνέχεια ο 86χρονος κατευθύνθηκε προς το σπίτι του στο ισόγειο του κτιρίου και κατηύθυνε την καραμπίνα του στο σαγόνι, πατώντας τη σκανδάλη.

Οι δυο αυτοί πυροβολισμοί έγιναν αντιληπτοί από συγχωριανούς, που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο να δουν τι συμβαίνει και αντίκρισαν τους δυο άνδρες μέσα στα αίματα.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα αδέρφια του 45χρονου, που αντικρίζοντας την εικόνα των άψυχων σωμάτων των ανθρώπων τους, «κατέρρευσαν».

Ο σκληρός 86χρονος

Γνωστοί της οικογένειας, μιλώντας για τον 86χρονο πατέρα τον χαρακτήρισαν ως σκληρό χαρακτήρα που επεδίωκε πάντα να έχει τον έλεγχο. Μαζί με τη γυναίκα του, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν περίπου 20 χρόνια, είχαν δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια με εννιά παιδιά, έξι γιους και τρεις κόρες.

Παρά την ηλικία του έδειχνε να έχει σώας τας φρένας, ενώ είχε καταφέρει να έχει καλή σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα οποία καμάρωνε για τα παιδιά του και μοιραζόταν την αγάπη που είχε για τον παραδοσιακό χορό και το τραγούδι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ