Ανασφάλιστα οχήματα: Ειδοποιητήρια μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, πρόστιμο 250 ευρώ
Με επιπρόσθετο τέλος 250 ευρώ θα επιβαρυνθούν οι οδηγοί ανασφάλιστων ΙΧ και θα δοθεί προθεσμία για να ασφαλιστούν.
Μέχρι τέλος του μήνα οι ιδιοκτήτες θα παραλάβουν τα σχετικά ειδοποιητήρια.
Η διασταύρωση θα γίνει μεταξύ της ΓΓΔΕ και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. Ο παραλήπτης του ειδοποιητηρίου θα έχει προθεσμία 8 ημερών να τακτοποιήσει την οφειλή του πληρώνοντας το επιπλέον παράβολο 250 ευρώ.
Αν ο ανασφάλιστος δεν τακτοποιήσει την οφειλή του τότε το πρόστιμο αυξάνεται σε 500 ευρώ μαζί με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Τα πρόστιμα και οι ποινές για τα ανασφάλιστα οχήματα
- Αφαίρεση των πινακίδων, άδειας ικανότητας και άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
- Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής.
- Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά & 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
- Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.
Όσον αφορά τις ποινικές κυρώσεις αυτές περιλαμβάνουν φυλάκιση από 2 μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ.
Οι ασφαλιστικές εταιρίες παρέχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας η και μηνιαία καθώς και διευκολύνσεις στην πληρωμή με πιστωτικές κάρτες (άτοκες δόσεις , εκπτώσεις ) .
Αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος: Από 1/2 τίθενται σε ισχύ - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
04:00
Agro-Verify: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή - Έρχονται καταγγελίες με ένα «κλικ»
03:00
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Αναλυτικά ο «χάρτης» πληρωμών
02:00
Ποια η διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων - Υποχρεώσεις και οδηγίες προς τις επιχειρήσεις
01:00