ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: «Σφραγίζουν» την εθνική στα Τέμπη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Μπλόκα αγροτών: «Σφραγίζουν» την εθνική στα Τέμπη, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
EUROKINISSI

 Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες των Τεμπών, καθώς αποφάσισαν να κλείσουν τελείως την εθνκή οδό με τα τρακτέρ τους, αμέσως μετά τη συνέλευση που πραγματοποίησαν.

Οι αγρότες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τις προτάσεις της κυβέρνησης και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο μέσο της εθνικής, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει ουρές εκατοντάδων οχημάτων και φορτηγών.

Στις προθέσεις του είναι την Τρίτη να κλείσουν και τον παραλιακό άξονα, ενώ εξετάζουν και συμβολικό αποκλεισμό των σιδηροδρομικών γραμμών.

Την ίδια στιγμή, τη δυσαρέσκειά του και την οργή του κόσμου για το αποτέλεσμα της συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Μαλγάρων, Αχιλλέας Καμπούρης.

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, τόνισε πως «δεν βγήκαμε ηττημένοι, είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, ο κόσμος πήρε το μήνυμα και είναι εξαγριωμένος». Όπως διευκρίνισε, απόφαση της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο, είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επεσήμανε πως «πλέον στο τραπέζι μπαίνουν και προτάσεις για εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, πέραν του επ’ αόριστον αποκλεισμού που ξεκινήσαμε και πάλι σήμερα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπούρης τόνισε ότι η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου πλαισιώθηκε από τη μειονότητα των αγροτών και επισήμανε ότι «όπως φάνηκε, ο πρωθυπουργός δεν ήταν διατεθειμένος να ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημά μας». Υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει νόημα να παράγουμε και να καλλιεργούμε» ο κ. Καμπούρης σημείωσε «ο κόπος των αγροτών πηγαίνει στράφι σε μικροπολιτικές και σε κομματικούς στρατούς που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση».

Πάντως, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι καταγράφονται μεγάλα τα περιθώρια «διαπραγμάτευσης και διόρθωσης των φοροεισπρακτικών μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκποιήσει τις περιουσίες μας, να βρεθούμε στο δρόμο με τις οικογένειές μας και να γίνουμε σκλάβοι των συμφερόντων που ενδεχομένως εξυπηρετούνται».

Επ αόριστον κλειστός ξανά ο Προμαχώνας

Επ' αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου στον Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αποφάσισαν οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο.

Στο τελωνείο της Εξοχής η κίνηση διεξάγεται ομαλά, ενώ στις 20.00 θα γίνει γενική συνέλευση για να καθορίσουν η στάση τους. Το πιο πιθανόν, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να ξεκινήσει αποκλεισμός στις 22.00.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες Κυριακή στις 16.00 η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί και στα δύο τελωνεία και ενώ αρχική πρόθεση των συμμετεχόντων στα μπλόκα επί ελληνικού εδάφους ήταν το «ελευθέρας» για σήμερα, ωστόσο τα «πράγματα αλλάζουν αιφνίδια, δίνοντας έτσι το στίγμα ότι η κατάσταση είναι ρευστή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ