ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Χειροπέδες ξανά στον καταδικασθέντα για παιδεραστία Νίκο Σειραγάκη

Ρέθυμνο: Χειροπέδες ξανά στον καταδικασθέντα για παιδεραστία Νίκο Σειραγάκη
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Συνελήφθη εκ νέου την Πέμπτη από τις Αρχές στο Ρέθυμνο ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2016 από το Εφετείο σε κάθειρξη 401 ετών, για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με το Star, η σύλληψη του πρώην γυμναστή διατάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο έκανε δεκτή την έφεση του εισαγγελέα στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, με το οποίο είχε διαταχθεί η υφ’ όρων απόλυσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών στις 22 Απριλίου 2020, αφού εξέτισε 8 χρόνια και 5 μήνες τη στιγμή που ανώτατο όριο φυλάκισης είναι τα 25 έτη, ανεξάρτητα εάν έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών. Σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος Γρεβενών, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε επιδείξει πολύ καλή συμπεριφορά εντός της φυλακής, χωρίς να έχει διαπράξει παραπτώματα. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα ήταν στην φυλακή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Σειραγάκης είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στο Ρέθυμνο Κρήτης, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών.

Το Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών.

Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε την ίδια ποινή, καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ