ΕΛΛΑΔΑ

Βαθμολογίες πανελληνίων 2020: Οι πρώτοι πίνακες στατιστικών

Βαθμολογίες πανελληνίων 2020: Οι πρώτοι πίνακες στατιστικών
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Τέλος στην αγωνία των περίπου 100.000 υποψήφιων των Πανελλαδικών Εξετάσεων για εισαγωγή στις 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπήκε σήμερα, καθώς αναρτήθηκαν στα σχολεία οι βαθμολογίες.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν τις βαθμολογίες τους στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού είτε επισκεπτόμενοι το λύκειό τους, είτε στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr.

Για την εισαγωγή στην πλατφόρμα αρκεί να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσον αφορά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία του ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Σημειώνεται, ότι από αύριο, Σάββατο 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

Όπως έχει επισημανθεί από το υπουργείο Παιδείας, μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο του. Έτσι, προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό -το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου- ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη εφημερία τους) θα λειτουργήσουν επιπλέον μία ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογίες

Όπως προκύπτει τα μαθήματα που αποτέλεσαν το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν:

- η Χημεία για τους υποψήφιους των θετικών σπουδών και των σπουδών υγείας

- τα Αρχαία για τους υποψήφιους των ανθρωπιστικών σπουδών

- τα Μαθηματικά για τους υποψήφιους των οικονομικών σπουδών

Αναλυτικά οι πίνακες με τα στατιστικά όλων των ομάδων:

Δείτε πόσοι μαθητές έγραψαν κάτω από τη βάση

Στις ανθρωπιστικές σπουδές 3 στους 4 υποψήφιους έγραψαν πάνω από τη βάση ενώ αντίθετα στα Αρχαία μόλις 1 στους 2 πέτυχε βαθμολογία πάνω από το 10 και λιγότερο από το 1% όσων εξετάστηκαν πέτυχαν βαθμολογία άνω του 19.

Τα στατιστικά για τους υποψηφίους των ανθρωπιστικών σπουδών στα ημερήσια Λύκεια

Στις Θετικές Σπουδές ένας στους δύο μόνο πέρασε τη βάση του 10, ενώ αυτοί που αρίστευσαν είναι μόλις το 1,28%.

Τα στατιστικά για τους υποψηφίους των θετικών σπουδών στα ημερήσια Λύκεια

Στις Σπουδές Υγείας το 47% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση και μόλις το 2,15% αρίστευσε.

Τα στατιστικά για τους υποψηφίους των σπουδών υγείας στα ημερήσια Λύκεια

Στις Οικονομικές Σπουδές, τέλος, περίπου τρεις στους τέσσερις υποψηφίους βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση και μόλις 178 υποψήφιοι (ποσοστό μικρότερο του 1%) πέτυχε βαθμολογία από 19 έως 20.

Τα στατιστικά για τους υποψηφίους των σπουδών οικονομίας και πληροφορικής από τα ημερήσια Λύκεια

Αναλυτικά τα στατιστικά για όλα τα μαθήματα:

Δείτε εδώ αναλυτικά όλα τα στατιστικά στοιχεία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ