ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συναγερμός στον Προμαχώνα από δεκάδες νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Συναγερμός στον Προμαχώνα από δεκάδες νέα κρούσματα
INTIME/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις με τα εισαγόμενα κρούσματα από τις πύλες εισόδου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 25 τουρίστες που εισήλθαν από τον μεθοριακό σταθμό στον Προμαχώνα την Παρασκευή, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως μετέδωσε το Open, πρόκειται για ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ εκφράζεται φόβος ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί όσο θα βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε κυβερνητική τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας έναντι του κορωνοϊού, αλλά και το «Σχέδιο Β» για έλεγχο της κατάστασης.

Η τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε καθώς στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, κυρίως μέσω της εισόδου επισκεπτών στη χώρα από το εξωτερικό, αλλά και την χαλάρωση των μέτρων προστασίας που παρατηρείται από τους πολίτες στην καθημερινότητα.

Η ανησυχία των επιστημονικών και υγειονομικών Αρχών εντείνεται για την πορεία της επιδημίας, παρότι στη χώρα μας ο δείκτης μετάδοσης και τα άλλα δεδομένα όπως οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι κινούνται ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου ήταν 50, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.672 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ