ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μακρή: Ξέσπασε η Βικτώρια Καρύδα στη δίκη κατά των δύο κατηγορουμένων

Δολοφονία Μακρή: Ξέσπασε η Βικτώρια Καρύδα στη δίκη κατά των δύο κατηγορουμένων
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 στο Πανόραμα της Βούλας.

Παρούσα και σήμερα στη δικαστική αίθουσα ήταν η σύζυγός του, Βικτώρια Καρύδα, η οποία στο τέλος της συνεδρίασης ξέσπασε για μία ακόμα φορά, χαρακτηρίζοντας «καθάρματα» τους δύο Βουλγάρους κατηγορουμένους.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση κατέθεσε συνεργάτης του δολοφονηθέντος επιχειρηματία με τον οποίο εκείνη την ημέρα ήταν μαζί και δεν είχε αντιληφθεί να φοβόταν κάτι το θύμα.

«Μέχρι τελευταία στιγμή δεν αντιλήφθηκα ότι φοβόταν κάτι. Την ίδια ημέρα ήμασταν για καφέ. Φεύγουνε λέμε όλα καλά, το βράδυ έχουμε τα εγκαίνια και ξαφνικά δεχθήκαμε τηλέφωνο μαζί με ένα φίλο μου ότι πυροβόλησαν τον Γιάννη, πήγαμε και είδαμε το πτώμα» κατέθεσε στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο αστυνομικός ο οποίος εξέτασε το υλικό των καμερών τόσο από το σπίτι του θύματος στην οποία είχε καταγραφεί και η σκηνή του εγκλήματος όσο και από γειτονικές οικίες.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού από την κάμερα στο σπίτι του επιχειρηματία έχει καταγραφεί πως «πηγαίνει το θύμα στο αυτοκίνητο, μπαίνει μέσα και εκείνη τη στιγμή, γρήγορα με ταχύτητα, έρχεται άτομο με όπλο στα χέρια, πυροβολεί στο αυτοκίνητο, το θύμα εξέρχεται από πόρτα οδηγού, και το άτομο συνεχίζει τους πυροβολισμούς, το θύμα καταρρέει και ο δράστης φεύγει τρέχοντας. Φορούσε σκούρα ρούχα, τζόκεϊ στο κεφάλι και έφυγε από την κατεύθυνση που ήρθε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά στην πόρτα του συνοδηγού φαίνεται μία αντανάκλαση φώτων και μετά ένα αυτοκίνητο διέρχεται με ταχύτητα από εκεί που έφυγε ο δράστης».

Από το υλικό των άλλων καμερών κατέληξαν στη μάρκα και τον τύπο του αυτοκινήτου που φέρονται να χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το ίδιο αυτοκίνητο την προηγούμενη ημέρα φαίνεται να έχει κάνει τρεις διελεύσεις τις ίδιες βραδινές ώρες έξω από το σπίτι του επιχειρηματία.

«Από σιλουέτα του αυτοκίνητου και την κίνηση του θεωρούμε ότι είναι το ίδιο» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Όπως εξήγησε στην συνέχεια εντοπίστηκε εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Γλυφάδα.

Εκεί προέκυψε ότι αυτοκίνητο με αυτά τα χαρακτηριστικά (μάρκα, τύπος) είχε ενοικιαστεί από τις 29 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και 2 Νοεμβρίου 2018.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε το αυτοκίνητο επιστράφηκε μία ημέρα νωρίτερα την 1η Νοεμβρίου.

«Είχε κάνει εντύπωση στους υπαλλήλους της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων πως επιστράφηκε παρότι ήταν πληρωμένο μία ημέρα νωρίτερα και πλυμένο, κάτι ασυνήθιστο».

Από τα στοιχεία του ατόμου που είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο προέκυψε πως από τις 10 Οκτωβρίου είχαν νοικιαστεί στο ίδιο όνομα τέσσερα αυτοκίνητα και είχαν κλειστεί δωμάτια σε τρία ξενοδοχεία.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως ήταν δύο τα πρόσωπα που είχαν νοικιάσει τα αυτοκίνητα και είχαν διαμείνει στα ξενοδοχεία.

Οι μάρκες και οι τύποι των αυτοκινήτων αυτών μάλιστα όπως κατέθεσε ο μάρτυρας προσομοιάζουν με οχήματα που έχουν περάσει από το σπίτι του θύματος τις προηγούμενες ημέρες πριν την δολοφονία και κυρίως τις βραδινές ώρες.

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καταφέρει από το υλικό από τις κάμερες να έχουμε την πινακίδα και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων. Δεν μπορώ να πω ότι αυτά που ενοικίασαν, ήταν αυτά που κυκλοφορούσαν έξω από το σπίτι του επιχειρηματία. Σύμπτωση; Ατυχία;» ανέφερε ο μάρτυρας, προκαλώντας αλλεπάλληλες ερωτήσεις από την έδρα.

Εισαγγελέας: Γιατί τους πιάσατε τότε;

Μάρτυρας: Δεν έχω γνώση όλης της δικογραφίας

Εισαγγελέας: Είναι σαν να μας λέτε κακώς τους έχετε πιάσει. Πώς κάνετε δικογραφία;

Μάρτυρας: Αυτό που σε μένα έκανε εντύπωση ήταν αυτή η συμπεριφορά τους. Πως άλλαξαν τρία ξενοδοχεία και τέσσερα αυτοκίνητα σε διάστημα 20 ημερών.

Εισαγγελέας: Πώς προβήκατε στη σύλληψη;

Μάρτυρας: Είχαμε ισχυρές ενδείξεις...

Επίσης, ο μάρτυρας κατέθεσε πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφήσει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μία χάρτινη σακούλα στην οποία μέσα υπήρχε μέσα μεταξύ άλλων μία απόδειξη. Από αυτήν οδηγήθηκαν σε κατάστημα αθλητικών ειδών από το οποίο είχε αγοραστεί μια ζακέτα, ένα παντελόνι και ένα τζόκεϊ.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως «το τζόκεϊ που φαίνεται να φοράει ο εκτελεστής στο βίντεο, ήταν ίδιου τύπου που είχε αγοραστεί από εταιρία αθλητικών ειδών».

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου στις 17 Ιουλίου 2020 ο εισαγγελέας ζήτησε να κληθεί να καταθέσει ο αστυνομικός που υπογράφει το διαβιβαστικό της υπόθεσης. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για κλήση του αστυνομικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ