ΕΛΛΑΔΑ

Την κράτηση του αστυνομικού που φέρεται να εμπόδισε σύλληψη διέταξε ο εισαγγελέας

Την κράτηση του αστυνομικού που φέρεται να εμπόδισε σύλληψη διέταξε ο εισαγγελέας
ΙΝΤΙΜΕ

Την κράτηση του αστυνομικού που φέρεται να εμπόδισε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, διέταξε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας ενημερώθηκε για την υπόθεση και διέταξε την κράτηση του και να παραπεμφθεί αύριο στο αυτόφωρο.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, βρισκόταν στο συλλαλητήριο στο πλαίσιο των καθηκόντων του καθώς είναι αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν είχε ποτέ πρόθεση να απελευθερωθεί κρατούμενος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κουκουλοφόρος είχε επιτεθεί σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ αλλά λόγω της παρέμβασης, δεν συνελήφθη.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ καταγγέλλουν την ύπαρξη και δεύτερου αστυνομικού που ήταν μαζί με τον πρώτο -επίσης εκτός υπηρεσίας- ο οποίος έβγαλε την υπηρεσιακή του ταυτότητα και την έδειχνε στους αστυνομικούς ζητώντας τους να αφήσουν ελεύθερο τον κουκουλοφόρο.

Οργανωμένο σχέδιο για τραυματισμό αστυνομικών «βλέπουν» οι Αρχές

Ένα οργανωμένο σχέδιο να τραυματίσουν σοβαρά αστυνομικούς «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από τα χθεσινά επεισόδια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των επιθέσεων, οι κουκουλοφόροι τούς έριχναν τις μολότοφ στο κεφάλι και απόδειξη αποτελεί και το κράνος ενός εκ των αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στα πλάνα μάλιστα του βίντεο φαίνονται τα σημάδια από τα καψίματα στο υπηρεσιακό κράνος, το οποίο στην ουσία προστάτευσε τον αστυνομικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε από τη μολότοφ στο κεφάλι έχει εγκαύματα στο πρόσωπό του ενώ έχουν σπάσει και τα μπροστινά του δόντια.

Στις καταθέσεις τους, οι έξι τραυματίες αστυνομικοί περιγράφουν τη μανία των επιθέσεων, ενώ εντύπωση προκαλούν οι δεκάδες έτοιμες για χρήση μολότοφ που εντοπίστηκαν από τις Αρχές.

Όλες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνα DNA και αποτυπωμάτων, ενώ ψάχνουν καρέ - καρέ σε βίντεο να απομονώσουν και να ταυτοποιήσουν άτομα που πήραν μέρος στα επεισόδια.

Την ίδια ώρα αποκαλυπτικό είναι και το βίντεο όπου δείχνει τους κουκουλοφόρους να είναι συγκεντρωμένοι στην είσοδο γνωστού ξενοδοχείου και να προετοιμάζονται για τις επιθέσεις- ενώ έχουν όλοι κρυμμένα τα πρόσωπά τους- και να σπάνε τα μάρμαρα για να τα μετατρέψουν σε πολεμοφόδια.

Την ίδια ώρα που η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με μια σκληρή ανακοίνωση καταδικάζει την ενέργεια του συνδικαλιστή, τονίζοντας: «Τι θέλουν ορισμένοι από εμάς; Να προστατεύουμε τους πολίτες ή τους μπαχαλάκηδες; Ας το πούνε επώνυμα…».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αθηνών έχει ως εξής:

«Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καταγγέλλουμε τα όσα θλιβερά συνέβησαν χθες, 9 Ιουλίου 2020, στο κέντρο της Αθήνας. Θλιβόμαστε ειλικρινά που 46 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, παραμένουμε ακόμα ως Κοινωνία όμηροι θλιβερών αλλά δυναμικών μειοψηφιών. Και πως να μην παραμένουμε άλλωστε, όταν η καταστροφική τους δράση και οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων μας, δεν καταγγέλλονται ξεκάθαρα και επί της ουσίας από ορισμένα κομμάτια του πολιτικού μας συστήματος, αλλά προτείνουν την αντιμετώπισή τους με … ευχολόγια και αοριστολογίες.

Ακούσαμε και διαβάσαμε από χθες τα όσα με ευλάβεια επαναλαμβάνονται, εδώ και δεκαετίες, ότι δηλαδή η Αστυνομία είχε ως σκοπό τη διάλυση μιας ειρηνικής διαδήλωσης, ότι έκανε αλόγιστη χρήση δακρυγόνων και ότι δεν είναι ικανή να συλλάβει και να απομονώσει όλα αυτά τα στοιχεία. Οι απαντήσεις, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε να δοθούν απευθείας από την Ηγεσία.

Παρ΄ όλα αυτά με γνώμονα την προστασία των συναδέλφων μας, απευθύνουμε τα κάτωθι ερωτήματα προς όλους:

Είδε ή δεν είδε όλη η Ελλάδα κουκουλοφόρους να εκσφενδονίζουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον αστυνομικών;

Κατά τη γνώμη ορισμένων οι αστυνομικές δυνάμεις με ποιον τρόπο θα έπρεπε να απαντήσουν στις επιθέσεις αυτές;

Με ποιον τρόπο μπορούν οι αστυνομικοί να απομονώσουν και να συλλάβουν τους κουκουλοφόρους όταν οι τελευταίοι για να αποφύγουν τη σύλληψη, παρεισφρύουν σε άλλα μπλοκ διαδηλώσεων, χωρίς να πλήξουν ειρηνικούς διαδηλωτές; Μήπως αυτός είναι ο στόχος όσων κάνουν αυτή την κριτική;

Τις απαντήσεις τις γνωρίζουμε όλοι. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Όπως άλλωστε ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις Βουλευτού περί κουκουλοφόρων αστυνομικών, οι οποίοι διαλύουν τις διαδηλώσεις.

Στο σημείο αυτό, θέλουμε να σταθούμε στα όσα απίστευτα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από χθες το βράδυ και αφορούν περιστατικό, στο οποίο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος μάλιστα υπηρετεί στα γραφεία κοινοβουλευτικού κόμματος, παρενέβη για να απελευθερώσει κρατούμενο τον οποίο λίγη ώρα πριν οι συνάδελφοί μας είχαν συλλάβει. Αν το περιστατικό αυτό ισχύει, απαιτούμε επίσημη ενημέρωση από την Ηγεσία του Σώματος για το τι ακριβώς συνέβη, τι ενέργειες προτίθεται να κάνει και θέλουμε να δούμε αν τα αντανακλαστικά θα είναι τόσο γρήγορα όσο σε περιπτώσεις καταγγελιών περί αστυνομικής βίας, όπου συνήθως οι συνάδελφοί μας είχαν «τηλεδικαστεί» και «καταδικαστεί» πριν καν γίνει η δίκη.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε και δεν χωρά στο μυαλό μας ότι υπάρχουν αστυνομικοί, οι οποίοι είναι ανάμεσά μας και λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα σκοτεινών συμφερόντων.

Θέλουμε εδώ, να δηλώσουμε ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε υπέρ της διασφάλισης των ατομικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην ειρηνική διαμαρτυρία και εναντίον του μπάχαλου, της καταστροφής περιουσιών και σε οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα πολιτών και αστυνομικών.

Κλείνοντας, δεν αρκούν οι ευχαριστίες ούτε οι όποιες ομιλίες περί ηρωικών πράξεων, τουναντίον επιβάλλεται η λήψη μέτρων σε όλα τα επίπεδα για τη θωράκιση του αστυνομικού που προτάσσει τα στήθη του για να αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης.

Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους δέκα τραυματίες συναδέλφους μας και ζητούμε από την Πολιτεία, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα με νομοθετικές παρεμβάσεις «επιδιορθώνει» παθογένειες δεκαετιών, να εγκύψει πάνω από το ζήτημα της θεσμικής θωράκισης των αστυνομικών και της πλήρους περιγραφής του τρόπου λειτουργίας τους σε ανάλογες περιστάσεις, ώστε να μην επιτρέπεται πλέον σε κανέναν, να καταφέρεται εναντίον μας με αποκλειστικό στόχο το πολιτικό κέρδος.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ