ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μαρκέλλας: Ερευνάται εάν η 33χρονη συνδέεται με διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Υπόθεση Μαρκέλλας: Ερευνάται εάν η 33χρονη συνδέεται με διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας
ΙΝΤΙΜΕ/ΕΛΑΣ

Νέα στοιχεία για την υπόθεση αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας από τη Θεσσαλονίκη έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας.

Πλέον, διερευνάται το ενδεχόμενο η υπόθεση να συνδέεται με διεθνή κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, όπως αυτό που εξαρθρώθηκε πρόσφατα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Realnews, η αστυνομία έχει καταφέρει να βγάλει κάποια άκρη με τα ηλεκτρονικά μηνύματα της 33χρονης που είχε απαγάγει το μικρό κορίτσι.

Πρόκειται για τρεις διαδικτυακές επαφές της συλληφθείσας που είχαν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας.

Όπως έχουν καταδείξει οι έρευνες και σύμφωνα πάντα με τις ίδια πληροφορίες, τουλάχιστον μία από τις τρεις ψηφιακές επαφές της 33χρονης εντοπίζεται στη βόρεια Ευρώπη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεργασία με την Ιnterpol και την Europol για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο η υπόθεση να αποτελεί τμήμα και διεθνών κυκλωμάτων διασποράς υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο χρονικό διάστημα ένα αντίστοιχο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας έχουν σπεύσει να αξιολογήσουν και αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία.

Εκεί στα τέλη του Ιουνίου ανακοινώθηκε η εξάπλωση του πυρήνα ενός ευρέος δικτύου εκμετάλλευσης ανηλίκων που έχει έδρα την πόλη Μπέργκις – Γκλάντμπαχ και περιλαμβάνει περισσότερους από 30.000 υπόπτους.

Ήδη έχουν συλληφθεί 11 άτομα που κατηγορούνται για παραγωγή και διασπορά υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Παράλληλα έχουν τακτοποιηθεί και τουλάχιστον τρία θύματα ηλικίας 5, 10 και 12 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews από τη Γερμανία, η αστυνομία της Κολωνίας που χειρίζεται την υπόθεση έχει ήδη διαπιστώσει τις επαφές του κυκλώματος με την Αυστρία την Ελβετία και την Ιταλία. Στις γερμανικές έρευνες όμως περιλαμβάνεται και η νοτιοανατολική Ευρώπη και ειδικότερα η Ελλάδα.

Όπως επισημαίνουν οι πηγές από τη Γερμανία, τα τελευταία χρόνια λόγω των αρκετών περιστατικών εκμετάλλευσης ανηλίκων προσφύγων, η χώρα μας βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο αντίστοιχων διεθνών ερευνών. Στη Θεσσαλονίκη οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεχίζουν να «χτενίζουν» το σκληρό δίσκο του λάπτοπ της 33χρονης αλλά και τη διαδικτυακή της δραστηριότητα μέσω του κινητού τηλεφώνου της.

Αυτό που δυσχεραίνει τις έρευνες είναι ο τρόπος που η απαγωγέας της 10χρονης επιχείρησε να καλύψει τα ψηφιακά της ίχνη.

Λίγο πριν συλληφθεί δεν έσπασε αλλά έριξε νερό στον υπολογιστή και στο τηλέφωνό της, προκαλώντας μεγάλη φθορά στις συσκευές.

Οι αστυνομικοί επιβεβαιώνουν ότι εν τέλει θα καταφέρουν να δουν όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέσω του λάπτοπ και του κινητού, εξηγούν όμως ότι αυτό πιθανόν θα απαιτήσει αρκετές ημέρες ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ