ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μαρκέλλας: Τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό αναζητούν οι Αρχές

Υπόθεση Μαρκέλλας: Τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό αναζητούν οι Αρχές
ΙΝΤΙΜΕ

Η 33χρονη που απήγαγε την μικρή Μαρκέλλα από τη Θεσσαλονίκη φέρεται να διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα εκτός Ελλάδος. 

Οι ελληνικές Αρχές έχουν σταλεί ήδη αίτημα προκειμένου να γίνει και η ταυτοποίηση και να ζητηθεί και η άρση της κίνησης του λογαριασμού, σύμφωνα με το Star.

Γνωρίζουν ότι για να φθάσουν στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που υποψιάζονται ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή, θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή του χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά που ξόδευε η 33χρονη ήταν μεγάλα από τον Μάρτιο και μετά. Μόνο κατά τη σύλληψή της είχε πάνω της σε μετρητά 7.000 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος της, Βασίλης Νουλέζας, ισχυρίστηκε ότι ολοκληρώθηκε η άρση στους δύο λογαριασμούς που διαθέτει η εντολέας του στην Ελλάδα και δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο.

Στον έναν από τους δύο λογαριασμούς μάλιστα υπάρχει μια κίνηση αλλά είναι μικρή, της τάξης των 100 και 200 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Realnews, η αστυνομία έχει καταφέρει να βγάλει κάποια άκρη με τα ηλεκτρονικά μηνύματα της 33χρονης που είχε απαγάγει το μικρό κορίτσι.

Πρόκειται για τρεις διαδικτυακές επαφές της συλληφθείσας που είχαν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας.

Όπως έχουν καταδείξει οι έρευνες και σύμφωνα πάντα με τις ίδια πληροφορίες, τουλάχιστον μία από τις τρεις ψηφιακές επαφές της 33χρονης εντοπίζεται στη βόρεια Ευρώπη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεργασία με την Ιnterpol και την Europol για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο η υπόθεση να αποτελεί τμήμα και διεθνών κυκλωμάτων διασποράς υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο χρονικό διάστημα ένα αντίστοιχο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας έχουν σπεύσει να αξιολογήσουν και αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία.

Εκεί στα τέλη του Ιουνίου ανακοινώθηκε η εξάπλωση του πυρήνα ενός ευρέος δικτύου εκμετάλλευσης ανηλίκων που έχει έδρα την πόλη Μπέργκις – Γκλάντμπαχ και περιλαμβάνει περισσότερους από 30.000 υπόπτους.

Ήδη έχουν συλληφθεί 11 άτομα που κατηγορούνται για παραγωγή και διασπορά υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Παράλληλα έχουν τακτοποιηθεί και τουλάχιστον τρία θύματα ηλικίας 5, 10 και 12 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews από τη Γερμανία, η αστυνομία της Κολωνίας που χειρίζεται την υπόθεση έχει ήδη διαπιστώσει τις επαφές του κυκλώματος με την Αυστρία την Ελβετία και την Ιταλία. Στις γερμανικές έρευνες όμως περιλαμβάνεται και η νοτιοανατολική Ευρώπη και ειδικότερα η Ελλάδα.

Όπως επισημαίνουν οι πηγές από τη Γερμανία, τα τελευταία χρόνια λόγω των αρκετών περιστατικών εκμετάλλευσης ανηλίκων προσφύγων, η χώρα μας βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο αντίστοιχων διεθνών ερευνών. Στη Θεσσαλονίκη οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεχίζουν να «χτενίζουν» το σκληρό δίσκο του λάπτοπ της 33χρονης αλλά και τη διαδικτυακή της δραστηριότητα μέσω του κινητού τηλεφώνου της.

Αυτό που δυσχεραίνει τις έρευνες είναι ο τρόπος που η απαγωγέας της 10χρονης επιχείρησε να καλύψει τα ψηφιακά της ίχνη.

Λίγο πριν συλληφθεί δεν έσπασε αλλά έριξε νερό στον υπολογιστή και στο τηλέφωνό της, προκαλώντας μεγάλη φθορά στις συσκευές.

Οι αστυνομικοί επιβεβαιώνουν ότι εν τέλει θα καταφέρουν να δουν όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέσω του λάπτοπ και του κινητού, εξηγούν όμως ότι αυτό πιθανόν θα απαιτήσει αρκετές ημέρες ακόμη.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ