ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Βασίλη Μάγγου: Δικό της πραγματογνώμονα όρισε η οικογένεια του 26χρονου

Θάνατος Βασίλη Μάγγου: Δικό της πραγματογνώμονα όρισε η οικογένεια του 26χρονου
FACEBOOK/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ

Δική της ιατροδικαστική εξέταση ελπίζει πως θα πραγματοποιήσει η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου από τον Βόλο, με τον πατέρα του 26χρονου να εκφράζει δυσπιστία για τα αποτελέσματα της νεκροψίας–νεκροτομής που θα διενεργηθεί σήμερα στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο πατέρας του νεαρού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τη Δευτέρα μέσα στο σπίτι του, είπε: «Ελπίζουμε να γίνει σεβαστό και δεκτό το αίτημά μας να παραστεί και από τη δική μας την πλευρά πραγματογνώμονας στην ιατροδικαστική εξέταση. Αν και δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη, ειδικά στον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έδειξε πολύ γρήγορα την ευαισθησία του και έβγαλε το πόρισμα ήδη. Περίμενα να δω την ευαισθησία του κ. Χρυσοχοΐδη όταν σε όλα τα ΜΜΕ έπαιζε το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου μου, αλλά για αυτό τήρησε σιγή ιχθύος. Δεν τους έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη».

Τα αίτια θανάτου του νεαρού Βολιώτη, τα οποία προς το παρόν είναι άγνωστα, έχουν προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση, δεδομένου ότι πριν από ένα μήνα ο 26χρονος είχε εμπλακεί σε βίαιο επεισόδιο με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από τα δικαστήρια του Βόλου.

Έχοντας υποστεί βαριές σωματικές βλάβες, ο 26χρονος είχε τότε νοσηλευτεί για τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο Βόλου, ενώ στη συνέχεια είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας.

«Δεν συνδέουμε τον θάνατο του γιου μας με τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη πριν από έναν μήνα. Είμαστε σίγουροι όμως ότι αυτό επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία του. Βέβαια, η ψυχολογική κατάσταση δεν αποδεικνύεται με καμία ιατροδικαστική εξέταση. Για εμάς δεν έχουν σημασία τα αίτια του θανάτου του. Σημασία έχει, και αυτό είναι η ουσία, ότι ο γιος μας ήταν ένας κοινωνικός αγωνιστής και σαν κοινωνικό αγωνιστή θα τον θυμομαστε και θα τον τιμάμε. Θα θυμόμαστε τους αγώνες του για μια δίκαιη κοινωνία και έναν καλύτερο κόσμο», λέει ο πατέρας στην ΕΡΤ.

Στον Συνήγορο του Πολίτη το επίμαχο βίντεο

Σημειώνεται ότι το βίντεο από τον ξυλοδαρμό του 26χρονου, Βασίλη Μάγγου, από αστυνομικούς έστειλε στον Συνήγορο του Πολίτη ο αρμόδιος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υφυπουργός μιλώντας στον RealFM.

Όπως είπε ο υφυπουργός, το βίντεο εξετάζεται από την ανεξάρτητη αρχή ώστε να παρθούν αποφάσεις αν εντοπιστεί αδίκημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ