ΕΛΛΑΔΑ

Πως πέρασαν οι πρόσφυγες τη νύχτα στην Ειδομένη

Πως πέρασαν οι πρόσφυγες τη νύχτα στην Ειδομένη

Όταν απλώνεται το σκοτάδι η κατάσταση είναι δύσκολη και ιδιαίτερα για τις γυναίκες, αλλά και τα μικρά παιδιά. Στον καταυλισμό στην Ειδομένη η νύχτα βγαίνει δύσκολα.

Ο καιρός είναι καλός, αλλά το μέλλον τους αβέβαιο. Ο καθένας ψάχνει να βρει μια γωνιά για να διανυκτερεύσει. Οι πιο τυχεροί είναι στις σκηνές που έχουν στηθεί από φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Οι περισσότεροι είναι ταλαιπωρημένοι από μια δύσκολη ημέρα με περπάτημα πολλών χιλιομέτρων. Στις σκηνές τους βλέπει γιατρός που τους εξετάζει. Η οδύσσεια αυτών των ανθρώπων συνεχίζεται...

Περίπου 5.000 πρόσφυγες, κυρίως Αφγανοί, έχουν μαζευτεί στην Ειδομένη, οι οποίοι περιμένουν να περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων. Χτες έκαναν κατάληψη των σιδηροδρομικών γραμμών, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των συνόρων, μετά την μονομερή ενέργεια των Σκοπίων να απαγορεύσουν την είσοδο σε όσους δεν διαθέτουν διαβατήρια.

Σήμερα το πρωί έγινε επιχείρηση εκκένωσης των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι Αφγανοί πρόσφυγες μεταφέρονται με λεωφορεία στην Αθήνα. Οι αστυνομικές δυνάμεις και τα άδεια λεωφορεία έφτασαν στο σημείο πριν τα ξημερώματα.

Διαβάστε επίσης:

Προσφυγικό: Όλη η Ελλάδα ένα hot spot

Επιχείρηση εκκένωσης της αστυνομίας στην Ειδομένη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ