ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Στον εισαγγελέα ο 45χρονος - Διατηρεί τη σιωπή του

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Στον εισαγγελέα ο 45χρονος - Διατηρεί τη σιωπή του
kozanilife.gr

Με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουλίου, ο 45χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης στο κτήριο της Εφορίας Κοζάνης.

Ο δράστης δεν μίλησε ούτε στον ανακριτή αλλά ούτε και στον εισαγγελέα, ενώ χαρακτηρίζεται ως μη συνεργάσιμος και με τους αστυνομικούς, στους οποίους μάλιστα είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «δεν θα σας πω τίποτα», θέλοντας να δυσκολέψει το έργο των Αρχών.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί χρειάστηκε ακόμη και να τον κουβαλήσουν, αφού σε στιγμές έπεσε ακόμη και στο πάτωμα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμη στο δικαστικό μέγαρο, χωρίς τη συνοδεία δικηγόρου, καθώς αρνείται την παρουσία δικηγόρου, ενώ έξω από αυτό βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι τον δράστη επισκέφθηκαν χθες στην Αστυνομία οι συγγενείς του.

Σε κωματώδη κατάσταση ένας εκ των τριών θυμάτων

Ειδικότερα, ο 56χρονος, ο οποίος φέρει βαρύτατα θλαστικά τραύματα σε κρανίο και κεφαλή, δίνει μάχη για τη ζωή του, ενώ υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κωματώδη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κρίσιμη είναι και η κατάσταση μίας 66χρονης εφοριακού, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και κεφάλι ενώ έχασε το δεξί της μάτι και πρέπει να υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις για την πλήρη αποκατάσταση της. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της έχει σταθεροποιηθεί.

Τέλος, μία 47χρονη εφοριακός η οποία έχει πιο ελαφρά τραύματα σε πλάτη και σβέρκο, νοσηλεύεται σε θάλαμο της Νευροχειρουργικής Μονάδας του «Παπανικολάου» και η κατάσταση της είναι σταθερή.

22916391.jpg
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ

Ψυχολογική υποστήριξη στο προσωπικό της εφορίας Κοζάνης

Ψυχολογική υποστήριξη θα παρασχεθεί στο προσωπικό της εφορίας Κοζάνης που χθες δέχτηκε την πρωτοφανή επίθεση του τσεκουροφόρου.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, κατά την παρουσία του στην Κοζάνη ήρθε σε συνεννόηση με τον διοικητή του τοπικού νοσοκομείου προκειμένου από τη Δευτέρα ψυχολόγοι του νοσοκομείου να φροντίσουν το προσωπικό της εφορίας, το οποίο υπέστη σοκ από τα χθεσινά γεγονότα.

Σημειώνεται ότι σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καταδίκασε την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα δύο εφοριακοί να παλεύουν για τη ζωή τους.

Αντιδρώντας στην επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης το συνδικαλιστικό όργανο των εφοριακών προχώρησε στην προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους στις εφορίες.

Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εφοριακοί

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Κικίλια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά από τις Βρυξέλλες με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των εφοριακών που νοσηλεύονται ύστερα από την επίθεση που δέχθηκαν με τσεκούρι στο χώρο δουλειάς τους.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη του για το περιστατικό και ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να μεταφέρει τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες ο δράστης

Εν τω μεταξύ, ο 45χρονος δράστης που συνελήφθη από τους αστυνομικούς αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κοζάνης.

Ο 45χρονος, με καταγωγή από την περιοχή του Άσκιου Κοζάνης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων, φαίνεται να έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν με περιστατικά εντάσεως στην εφορία Κοζάνης.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο 45χρονος, σύμφωνα με το kozanilife.gr, φώναζε: «Σας άρεσε τώρα; Καλά να πάθετε…».

Το προφίλ του δράστη

Ο 45χρονος Ν.Κ. με καταγωγή από την περιοχή του Άσκιου Κοζάνης, δεν είχε φορολογικές εκκρεμότητες με τη ΔΟΥ Κοζάνης και το ΑΦΜ του ανήκει σε ΔΟΥ της Αττικής.

Σύμφωνα με υπάλληλο της ΔΟΥ Κοζάνης που μίλησε στο Kozanimedia.gr, ο δράστης τις τελευταίες ημέρες πήγαινε συχνά στο κτήριο της Εφορίας, χωρίς λόγο και είχε συνομιλίες με εργαζομένους, τους οποίους και ενοχλούσε.

Αστυνομική πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με το τσεκούρι, ο οποίος κρατείται στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, αρνείται να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς σχετικά με τους λόγους της πράξης του.

Το 2017, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, είχε απασχολήσει τις Αρχές, όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.

Σημειώνεται πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καταδίκασε την αποτρόπαια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, βίαιη επίθεση πολίτη σε βάρος υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, την ώρα της εργασίας τους.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει επικοινωνήσει για το περιστατικό με τον Διοικητή του Μαμάτσειου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κοζάνης και με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος έχει μεταβεί στην περιοχή.

«Η πολιτεία στέκεται στο πλευρό των θυμάτων της επίθεσης και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ