Γ. Δραγασάκης: Να δημοσιεύονται οι δαπάνες προβολής των τραπεζών
Με αφορμή την υπόθεση του φερόμενου ως κυκλώματος δημοσιογράφων-εκβιαστών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, καλεί τις διοικήσεις των τραπεζών και των υπόλοιπων φορέων του χρηματοπιστωτικού τομέα να αναρτούν δημόσια όλες τις δαπάνες τους για χορηγίες και διαφημίσεις μέχρι το επίπεδο του τελικού αποδέκτη.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, “η Κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη σύνταξη σχεδίου νόμου που θα προάγει τη διαφάνεια και τη διαύγεια στο χρηματοπιστωτικό τομέα”.
Για το ίδιο θέμα και τα δημοσιεύματα που έφεραν τον έναν από τους δημοσιογράφους κατά των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη, να αποτελεί συνεργάτη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση: “Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει ότι οι τρεις κατηγορούμενοι από τη δικαιοσύνη για υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρηματιών, δεν έχουν καμία εργασιακή σχέση με τη Γενική Γραμματεία από τις 21-01-2016, ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή”.
Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν την Δευτέρα, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.
Η έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση συνεχίζεται. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα.
Στη ΜΕΘ του Παίδων Αγία Σοφία 14χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι (vid)
13:22
Ποινή φυλάκισης ενός έτους στον 22χρονο που έτρεχε με 179 χλμ/ώρα σε δρόμο στη Θεσσαλονίκη
13:17
«Ανάσα» για χιλιάδες εργαζόμενους γονείς - Νέα εξαήμερη άδεια με αποδοχές
13:05
Αφγανός μετανάστης πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία μετανάστευσης
13:03