ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Το μήνυμα των γονιών του δράστη με το τσεκούρι - «Η σκέψη μας είναι στα θύματα»

Κοζάνη: Το μήνυμα των γονιών του δράστη με το τσεκούρι - «Η σκέψη μας είναι στα θύματα»
kozanilife.gr

Συγκλονισμένοι είναι οι γονείς του 45χρονου δράστη που μπήκε με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης και τραυμάτισε τέσσερα άτομα.

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν όσα νιώθουμε αυτή την στιγμή, για το αποτρόπαιο και πρωτοφανές έγκλημα που διέπραξε ο υιός μας. Η σκέψη μας είναι αποκλειστικά και μόνο σε εσάς· στα θύματά του και στους συγγενείς τους, που εντελώς αδόκητα, άνευ οποιασδήποτε λογικής εξήγησης και αιτίας, ζείτε πρωτόγνωρες, δραματικές στιγμές», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, μέσω δικηγόρου.

«Μοιραζόμαστε το σοκ, τον πόνο και την αγανάκτηση μαζί σας. Ξέρουμε βέβαια ότι ένας απλός λόγος από εμάς προς εσάς δεν μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, ούτε ασφαλώς να ανατρέψει μια τέτοια φρικαλεότητα.

Συντετριμμένοι.

Αδύναμοι ψυχικά να επικοινωνήσουμε μαζί σας έστω για έναν λόγο παραμυθίας και συγνώμης.

Στεκόμαστε νοερά δίπλα σε όλους εσάς, και ενώνουμε τις προσευχές μας, με την ευχή να έχει αποφευχθεί το χειρότερο», καταλήγουν.

Σημειώνεται πως ο 45χρονος οδηγείται με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, ο 45χρονος δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι σε βάρος υπαλλήλων της ΔΟΥ Κοζάνης.

O 45χρονος δράστης δεν έδειξε να συνεργάζεται και να μιλάει τόσο στον Ανακριτή όσο και στον Εισαγγελέα Κοζάνης, όπου οδηγήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουλίου, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kozanilife.gr, ο 45χρονος δράστης έδειχνε χαμένος χωρίς να έχει ιδιαίτερη επαφή για επικοινωνία.

Η όλη μεταφορά του εντός του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης γινόταν με αναπηρικό καρότσι.

Ο ίδιος δεν συνοδευόταν από δικηγόρο, ενώ η διαδικασία της ανάκρισης πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από το πάρκινγκ του Δικαστικού Μεγάρου Κοζάνης.

Ο δράστης από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνήθηκε να πει το οτιδήποτε, χωρίς να έχει πρόθεση να συνεργαστεί, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Ο 45χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και διατάχθηκε η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε κωματώδη κατάσταση ένας εκ των τριών θυμάτων

Ειδικότερα, ο 56χρονος, ο οποίος φέρει βαρύτατα θλαστικά τραύματα σε κρανίο και κεφαλή, δίνει μάχη για τη ζωή του, ενώ υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κωματώδη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κρίσιμη είναι και η κατάσταση μίας 66χρονης εφοριακού, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και κεφάλι ενώ έχασε το δεξί της μάτι και πρέπει να υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις για την πλήρη αποκατάσταση της. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της έχει σταθεροποιηθεί.

Τέλος, μία 47χρονη εφοριακός η οποία έχει πιο ελαφρά τραύματα σε πλάτη και σβέρκο, νοσηλεύεται σε θάλαμο της Νευροχειρουργικής Μονάδας του «Παπανικολάου» και η κατάσταση της είναι σταθερή.

22916391.jpg
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ

Ψυχολογική υποστήριξη στο προσωπικό της εφορίας Κοζάνης

Ψυχολογική υποστήριξη θα παρασχεθεί στο προσωπικό της εφορίας Κοζάνης που χθες δέχτηκε την πρωτοφανή επίθεση του τσεκουροφόρου.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, κατά την παρουσία του στην Κοζάνη ήρθε σε συνεννόηση με τον διοικητή του τοπικού νοσοκομείου προκειμένου από τη Δευτέρα ψυχολόγοι του νοσοκομείου να φροντίσουν το προσωπικό της εφορίας, το οποίο υπέστη σοκ από τα χθεσινά γεγονότα.

Σημειώνεται ότι σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καταδίκασε την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα δύο εφοριακοί να παλεύουν για τη ζωή τους.

Αντιδρώντας στην επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης το συνδικαλιστικό όργανο των εφοριακών προχώρησε στην προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζομένους στις εφορίες.

Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εφοριακοί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ