ΕΛΛΑΔΑ

Novartis: Δήλωση αποχής από τους επίκουρους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς

Novartis: Δήλωση αποχής από τους επίκουρους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς
ΙΝΤΙΜΕ

Ντόμινο εξελίξεων επιφέρει η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για τους δικονομικούς χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis.

Κι αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλε δήλωση αποχής ο ένας εκ των επικούρων εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας, ενώ σύμφωνα με συναδέλφους του αναμένεται και η υποβολή δήλωσης αποχής και του δεύτερου επίκουρου του Στέλιου Μανώλη.

Υπενθυμίζεται ότι και για τους δύο επίκουρους εισαγγελείς ο φάκελος τέθηκε στο αρχείο καθώς κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τους σε σχέση με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Στην κρίση αυτή κατέληξαν και οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, Λάμπρος Σοφουλάκης και Ευάγγελος Ζαχαρής που διερεύνησαν την υπόθεση, σε αντίθεση για την περίπτωση της κυρίας Τουλουπάκη για την οποία ανέκυψε διαφωνία μεταξύ τους.

Ο μεν αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Λάμπρος Σοφουλάκης αποφάνθηκε ότι οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους τα οποία να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης για τις πράξεις που τους αποδίδονται, ο δε συναδελφός του Ευάγγελος Ζαχαρής, στην πορισματική του αναφορά ζητούσε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της ψευδούς βεβαίωσης, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου καθώς και της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Για το λόγο αυτό η κυρία Τουλουπάκη προσέφυγε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η ποινική δίωξη σε βάρος της κάνοντας λόγο σε δήλωσή της για «συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ