ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: Αυτά είναι παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν

Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: Αυτά είναι παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, από τη Λαμία, την απόφαση του Τούρκου προέδρου για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Εγώ θέλω να πω ότι αυτά είναι παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν για να πετύχει τους σκοπούς του. Πιστεύω, όμως ότι ο πολιτισμένος κόσμος θα τα καταδικάσει», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος .

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρακολούθησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας του συλλείτουργου τελέστηκε υπό του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, το ετήσιο ιερό μνημόσυνο στον μακαριστό Μητροπολίτη Νικόλαο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε τοποθετηθεί ξανά για την απόφαση του Τούρκου προέδρου, κάνοντας λόγο για «προσβολή και ύβρις».

Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε προχωρήσει, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ακόλουθη δήλωση:

«Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί.

Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ