ΕΛΛΑΔΑ

ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το έγκλημα σε βάρους του κυπριακού λαού

ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το έγκλημα σε βάρους του κυπριακού λαού
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

«Συμπληρώνονται φέτος σαράντα έξι χρόνια από το έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού με την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% της Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ κι αφού πρώτα το δρόμο άνοιξε το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β' σε βάρος της κυβέρνησης Μακάριου.

Όπως τότε έτσι και σήμερα, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενθαρρύνουν την τουρκική επιθετικότητα, ενώ σε συνεργασία με την αστική τάξη της Ελλάδας μεθοδεύουν τη συνδιαχείριση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Όπως τότε έτσι και σήμερα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο, όντας αναπόσπαστα δεμένες με τους σφοδρούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο της κρίσιμης γεωστρατηγικής περιοχής, μπαίνουν σε φάση επικίνδυνης κλιμάκωσης με θύματα τους λαούς. Σημάδι κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας αποτελεί η απαράδεκτη απόφαση για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

«Τα ιστορικά αυτά διδάγματα και η σύγχρονη πείρα αποδεικνύουν ότι οι δήθεν ισχυροί σύμμαχοι, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν επιθυμούν να αναχαιτίσουν, αλλά αντίθετα υποθάλπουν την τουρκική επιθετικότητα με στόχο να την τραβήξουν από την επιρροή της Ρωσίας και να μη διαρραγεί η ενότητα της ατλαντικής συμμαχίας» σημειώνει το ΚΚΕ και καλεί «τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση μπροστά στα επικίνδυνα σχέδια που ετοιμάζονται ενάντια στον ίδιο και τους γειτονικούς λαούς».

Κλείνοντας την ανακοίνωση του το ΚΚΕ λέει ότι «οι ίδιες οι εξελίξεις στην περιοχή μας κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για:

- Καμία αλλαγή συνόρων

- Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και την αποχώρηση από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

- Την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των άλλων αμερικανικών βάσεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ