ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με τσεκούρι: Διασωληνωμένος παραμένει ο 56χρονος εφοριακός - Βαρύ το κλίμα στην Εφορία

Επίθεση με τσεκούρι: Διασωληνωμένος παραμένει ο 56χρονος εφοριακός - Βαρύ το κλίμα στην Εφορία
Twitter

Νέο ιατρικό ανακονωθέν για τους τρεις τραυματίες από την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης εξέδωσε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται

Διασωληνωμένος, με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Β' ΜΕΘ του «Γεώργιος Παπανικολάου» ο 56χρονος εφοριακός, ένας από τους τρεις τραυματίες της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, την περασμένη Πέμπτη, ενώ η 67χρονη, η οποία είναι επίσης διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, οδηγήθηκε σήμερα στο χειρουργείο για αποκατάσταση βλαβών στο πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας των τριών τραυματιών της επίθεσης, ο 56χρονος, «ο οποίος νοσηλεύεται στη Β' Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο» και η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Η 67χρονη, η οποία παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, «λόγω σταθεροποίησης της κατάστασής της σήμερα οδηγήθηκε στο χειρουργείο για αποκατάσταση βλαβών από γναθοχειρουργούς, ΩΡΛ, οφθαλμίατρους και νευροχειρουργούς στο δεξί ημιμόριο του προσώπου», ενώ η 47χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική με βελτιωμένη την κατάσταση της υγείας της και είναι εκτός κινδύνου.

Άνοιξε παρουσία ψυλόγων η ΔΟΥ Κοζάνης

Εντωμεταξύ, στο κινητό του 45χρονου δράστη ευελπιστούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κοζάνης να εντοπίσουν οτιδήποτε θα τους βοηθήσει να ρίξουν φως στα αίτια της επίθεσης με τσεκούρι στην ΔΟΥ της πόλης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι θα βρουν κάποιο βίντεο, φωτογραφίες ή και μηνύματα του δράστη που θα αποκαλύψουν το μεγάλο του μυστικό και ίσως και δείξουν και τον χρόνο που σχεδίαζε να σπείρει τον τρόμο στην Εφορία Κοζάνης.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές: «Ήταν αμίλητος ακόμη και στα κρατητήρια. Δεν του πήραμε κουβέντα, και δεν απάντησε ποτέ γιατί έκανε την επίθεση.

Για σήμερα και αύριο οι ώρες συναλλαγής με το κοινό είναι 10:00 – 14:00, ενώ η επανέναρξη των συναλλαγών θα γίνει παρουσία ψυχολόγων και ψυχιάτρων για την υποστήριξη των εργαζόμενων.

Σήμερα το κλίμα στην Εφορία ήταν βαρύ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπάλληλοι από τη ΔΟΥ Καστοριάς προσφέρθηκαν εθελοντικά να καλύψουν τις ελλείψεις του τμήματος των Εσόδων, που «μετρά» τραυματίες από την επίθεση, όπως και από άλλες ΔΟΥ της περιφέρειας ώστε να καλυφθούν τυχόν άλλα κενά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ