ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Η απάντηση της «Καθημερινής» στο εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη

Μάτι: Η απάντηση της «Καθημερινής» στο εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη
INTIME

Απάντηση στο εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, εξέδωσε η εφημερίδα «Καθημερινή».

Ειδικότερα, η εφημερίδα αναφέρει:

«Η "Κ" προφανώς δεν υιοθετεί τη σχετική κατηγορία, την οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ελέγξει. Η κ. Γεροβασίλη μπορεί αν θέλει να στραφεί εναντίον του κ. Ματθαιόπουλου.

Η "Κ" δεν πρόκειται να ανακαλέσει ή να αποσύρει το δημοσίευμα. Θεωρεί ότι επιτέλεσε το δημοσιογραφικό της καθήκον αποκαλύπτοντας μια συνομιλία τεράστιου δημοσίου συμφέροντος».

Το εξώδικο της Γεροβασίλη

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» που την εμπλέκει σε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι.

Η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και νυν γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, όπου ζητάει να δημοσιευτεί επανόρθωση σε ό,τι αφορά το πρόσωπό της, επιφυλασσόμενη παντός. Κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στην ημέρα η κ. Γεροβασίλη θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η κ. Γεροβασίλη δεν μπαίνει στη συζήτηση αν το ηχητικό είναι αυθεντικό. Είτε είναι δεν είναι, θεωρεί την εμπλοκή του ονόματός της συκοφαντική.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Η «Καθημερινή» της Κυριακής δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος ακούγεται σε ηχητικό να απειλεί τον εμπειρογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο, προκειμένου αυτός να συγκαλύψει τις ευθύνες στο πόρισμά του. Στο δημοσίευα αναφέρεται ότι ο κ. Ματθαιόπουλος «επαναλαμβάνει δύο φορές πως του μιλάει ακολουθώντας εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας και σε κάποιο σημείο διευκρινίζει πως η εντολή για συγκάλυψη ήρθε από «την υπουργό», εννοώντας προφανώς την τότε πολιτική προϊσταμένη του, Όλγα Γεροβασίλη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ