ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία

Κοζάνη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία
kozanilife.gr

Τα όσα συνέβησαν τη στιγμή που ο 45χρονος εισέβαλε με το τσεκούρι στο κτήριο της ΔΟΥ στην Κοζάνη, όπου τραυμάτισε σοβαρά τρεις εργαζόμενους, περιγράφουν οι μαρτυρίες τόσο του διευθυντή όσο και των υπαλλήλων που αφόπλισαν το δράστη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ περιγράφουν καρέ - καρέ τις στιγμές που βίωσαν κατά την επίθεση του 45χρονου.

Το πρωί της Δευτέρας η Δ.Ο.Υ. Κοζάνης άνοιξε στις 10:00, ενώ ψυχολόγοι βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη στους εργαζομένους.

«Οι σκέψεις μας είναι με τους συναδέλφους μας που δίνουν την δική τους μάχη στο νοσοκομείο. Εμείς σήμερα θα δώσουμε τη δική μας μάχη», ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής της Εφορίας, Γιάννης Ποδιώτης.

«Οι συνάδελφοί που ήταν στο Τμήμα Εισοδήματος έζησαν τη φρίκη. Εγώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα τη συνάντησα και μπόρεσα να την αντιμετωπίσω…», είπε ο κ. Ποδιώτης που αντιμετώπισε ηρωικά τον δράστη.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός συμβασιούχου υπαλλήλου, ο οποίος περιγράφει τα δραματικά λεπτά της «τυφλής» επίθεσης του 45χρονου.

«Ήμουν στον 4ο όροφο, όταν άκουσα να λένε ότι κάποιος σκοτώνει στον δεύτερο όροφο. Πριν μπω στο εισόδημα είδα τη Μαρία γεμάτη με αίματα. "Βοηθήστε, μας σκοτώνει", μου είπε. Ο διευθυντής κρατούσε το χέρι του δράστη που είχε το τσεκούρι. Εγώ του έπιασα το άλλο, γιατί προσπαθούσε να το πιάσει με αυτό».

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας των τραυματιών εφοριακών οι γιατροί αναφέρουν ότι είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας των τριών τραυματιών της επίθεσης, ο 56χρονος, «ο οποίος νοσηλεύεται στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο» και η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Η 67χρονη, η οποία παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, «λόγω σταθεροποίησης της κατάστασής της σήμερα οδηγήθηκε στο χειρουργείο για αποκατάσταση βλαβών από γναθοχειρουργούς, ΩΡΛ, οφθαλμίατρους και νευροχειρουργούς στο δεξί ημιμόριο του προσώπου».

Η 47χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική με βελτιωμένη την κατάσταση της υγείας της και είναι εκτός κινδύνου.

Εν τω μεταξύ, ο 45χρονος, που προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό, αρνείται κάθε επικοινωνία, και δεν αποκαλύπτει τους λόγους που τον οδήγησαν στην αιματηρή επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ