Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο (χάρτης)
Ανανεώθηκε:
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου, σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας.
Ειδικότερα σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην κατηγορία κινδύνου 4 είναι οι εξής περιφέρειες:
- Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
- Στερεάς Ελλάδας (περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας)
- Πελοποννήσου (περιφερειακές ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας και Λακωνίας)
- Βορείου Αιγαίου (περιφερειακές ενότητες Σάμου, Ικαρίας, Χίου και Λέσβου)

Σημειώνεται, ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 8,1 εκατ. ευρώ
22:07
Ισπανία: Φωτιά σε δασική έκταση κοντά σε τουριστική περιοχή - Δύο τραυματίες
22:07
Καζακστάν: 27χρονη έπεσε από τον 15 όροφο κτηρίου πάνω σε καρότσι με παιδί - Σκοτώθηκαν και οι δύο
21:55
«Καίει» τους κατηγορούμενους γιατρούς η κατάθεση του οδηγού ταξί που μετέφερε τον Μαζωνάκη
21:42