ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκε τέταρτος οικισμός - Ενισχύονται οι δυνάμεις

Φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκε τέταρτος οικισμός - Ενισχύονται οι δυνάμεις
INTIME NEWS

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική περιοχή, στις Κεχριές του νομού Κορινθίας.

Με διάσπαρτες εστίες και όχι ένα ενιαίο μέτωπο φωτιάς βρίσκονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στις Κεχριές Κορινθίας, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται συνεχώς.

Εκτός των τριών οικισμών Ζίμενς, Άγιο Κωνσταντίνο και Γαλατάκι, οι αρχές αποφάσισαν επίσης την προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια και του χωριού Αλαμάνο, καθώς και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν μηχανήματα του στρατού, της αυτοδιοίκησης και ιδιωτών, ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να αναχαιτιστεί η πορεία της φωτιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα.

Για την ώρα, δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή υλικών ζημιών σε σπίτια.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχει εκκενωθεί επίσης μία κατασκήνωση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε, υπό αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες κοντά σε σημείο όπου υπάρχει στρατόπεδο.

Πηγή: Ελένη Μαργέλλου

Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Σημειώνεται πως έχει κλείσει ο δρόμος προς Επίδαυρο.

Στο σημείο ο Χαρδαλιάς

Στο μέτωπο της φωτιάς στις Κεχριές Κορινθίας, βρίσκονται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ