ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κορινθία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού

Φωτιά στην Κορινθία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε στις Κεχριές και την ευρύτερη περιοχή με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού με εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα, με τις περισσότερες διάσπαρτες εστίες, εντοπίζεται στο Γαλατάκι.

Αυτό που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών είναι οι έντονοι άνεμοι που επικρατούν και σήμερα στην περιοχή οι οποίοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε δύσβατα και δυσπρόσιτα μέρη.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης πήραν εντολή να ξεκινήσουν τις ρίψεις νερού. Στο σημείο επιχειρούν έξι ελικόπτερα με τέσσερα αεροσκάφη.

Επιπλέον, στο σημείο επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, καθώς και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που συνδράμουν από από το έδαφος στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στο σημείο παραμένει και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης για τον καλύτερο συντονισμό και διαμοιρασμό των δυνάμεων.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια, Αλαμάνο και Άγιος Ιωάννης έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία ή δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, περισσότεροι από 2.000 πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες απείλησαν κατοικημένες περιοχές, ενώ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχει προχώρησε σε εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ