ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως για Αγία Σοφία: Θλιβερή και λυπηρή απόφαση

Κεραμέως για Αγία Σοφία: Θλιβερή και λυπηρή απόφαση
Φωτογραφία αρχείου ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

«Εξοργιστικό, πολύ λυπηρό» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας, Νίκη Κεραμέως για τη μετατροπή του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα κάνουν ό,τι μπορούν απέναντι σε αυτή τη θλιβερή και λυπηρή απόφαση» τόνισε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όλο τον δυτικό κόσμο καθώς παίρνει οικουμενικές διαστάσεις.

Στις 7 Σεπτεμβρίου το πρώτο σχολικό κουδούνι

Η υπουργός Παιδείας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο άνοιγμα των σχολείων, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα, προκειμένου να καλυφθεί η ύλη του περσινού σχολικού έτους και να ανακτηθεί τυχόν χαμένο έδαφος. Έτσι, το φετινό πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει για τους μαθητές στις 7 Σεπτεμβρίου.

Σχολιάζοντας τη «νέα κανονικότητα» η οποία σαφώς επηρεάζει και τις σχολικές μονάδες η υπουργός είπε πως «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την κανονικότητα. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε τα παιδιά αρρωσταίνουν λιγότερο και μεταδίδουν λιγότερο. Είμαστε σε συζητήσεις με την αρμόδια επιτροπή και η κατεύθυνσή της είναι προς την κατεύθυνση του να μάθουμε να ζούμε με αυτό» ενώ υπογράμμισε ότι οι καταληκτικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός του ερχόμενου μήνα.

Κατάλληλα προετοιμασμένοι πλέον

Με 50.000 επιπλέον φορητές συσκευές είναι εξοπλισμένο, πλέον, το υπουργείο Παιδείας ώστε να είναι προετοιμασμένο σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων και ανάγκη επιβολής lockdown, αφού σε κάθε τέτοια περίπτωση οι μαθητές θα κληθούν να παρακολουθήσουν το μάθημα τους εξ’ αποστάσεως.

«Γίνεται ακόμα επιμόρφωση εκπαιδευτικών μέσω ειδικών κονδυλίων σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τρίτο σημείο η ενίσχυση των δομών του Υπουργείου σε ευρεία έννοια» ανέφερε.

Οι αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση

Για «επιχειρηματική ελευθερία και αυτονομία» έκανε λόγο η κ. Κεραμέως ερωτηθείσα για το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συνεχίζει το κράτος να έχει την εποπτεία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων αλλά παράλληλα τους δίνει την ελευθερία και την αυτονομία που χρειάζονται για να εξελιχθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ