ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία CNN Greece στις Κεχριές: Στάχτη χιλιάδες στρέμματα γης

Αυτοψία CNN Greece στις Κεχριές: Στάχτη χιλιάδες στρέμματα γης
CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

Στάχτη έγιναν χιλιάδες στρέμματα έκτασης μετά την μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, όπως αποτυπώνεται και στις εικόνες του CNN Greece.

Η πύρινη «κόλαση» άφησε πίσω αποκαρδιωτικές εικόνες.

Ο συναγερμός στην περιοχή παραμένει καθώς σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, υπάρχουν λίγες διάσπαρτες, μικρές εστίες, χωρίς να προκαλούν ανησυχία.

Στο σημείο βρίσκονται για πέμπτη ημέρα ισχυρές δυνάμεις.

CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

Το βράδυ του Σαββάτου συνολικά επιχειρούσαν 402 πυροσβέστες, 82 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έπειτα από εντατικές προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης, οριοθετήθηκε τελικά χτες, Σάββατο η πυρκαγιά που μαινόταν επί τέσσερις ημέρες.

Στην περιοχή που εκδηλώθηκε η φωτιά παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπύρωση εστιών.

Στη μάχη με τις φλόγες τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών Κοπέρνικος , η πρώτη εκτίμηση δείχνει πως περισσότερα από 32.730 στρέμματα έγιναν στάχτη μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς και ιδιωτικές περιουσίες κοντά στις Κεχριές.

Στον παρακάτω χάρτη διακρίνονται οι καμένες εκτάσεις με κίτρινο χρώμα και με κόκκινα στίγματα οι ενεργές εστίες της πυρκαγιάς τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ