ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 63χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα αρπαγής 10χρονης

Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 63χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα αρπαγής 10χρονης
ΙΝΤΙΜΕ Φωτογραφία αρχείου

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο 63χρονος που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει 10χρονο κοριτσάκι, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, που πουλούσε χαρτομάντιλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή και την επομένη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, ενώ παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για σήμερα.

Ο 63χρονος φέρεται να προσέγγισε την ανήλικη και να επιχείρησε να την επιβιβάσει σε διερχόμενο ταξί, αλλά το κοριτσάκι αντέδρασε και κατάφερε να ξεφύγει.

Περαστικός αντιλήφθηκε το περιστατικό και ενημέρωσε την Άμεση Δράση, αστυνομικοί της οποίας, με τη συνδρομή στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγο αργότερα.

Κατά την προανακριτική του εξέταση, ο 63χρονος συνταξιούχος αρνήθηκε την πράξη που τού καταλογίζεται.

«Η 10χρονη με ακολούθησε»

Ο 63χρονος, προανακριτικά, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη τον ακολούθησε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος γνώριζε την ανήλικη από την οποία αγόραζε χαρτομάντιλα και μάλιστα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα φέρεται να της είχε κάνει διάφορα «δωράκια» όπως ρούχα, παπούτσια, ακόμη και κινητό τηλέφωνο, κάτι, που, σύμφωνα με την προανακριτική του κατάθεση, ήταν εις γνώσιν της μητέρας της, την οποία ομοίως γνωρίζει.

Για το περιστατικό φέρεται να είπε πως καθόταν το πρωί της Παρασκευής για καφέ στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, όταν τον πλησίασε το παιδί και του ζήτησε και δεύτερο κινητό. Εκείνος, πάντα κατά τους ισχυρισμούς του, απομακρύνθηκε από το σημείο με την 10χρονη να τον ακολουθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ