ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Να λάμψει η αλήθεια ζητά πυρόπληκτος που έχασε τη σύζυγό του

Φωτιά Μάτι: Να λάμψει η αλήθεια ζητά πυρόπληκτος που έχασε τη σύζυγό του
AP Photo/Thanassis Stavrakis

«Να λάμψει η αλήθεια» ζητά πυρόπληκτος που έχασε τη σύζυγό του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Την ίδια ώρα, ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ζητά την ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.

Ο δικαστικός λειτουργός με νέο έγγραφό του ζητά να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης, επικαλούμενος νέα στοιχεία που έχει στα χέρια του, αλλά και τις πρόσφατες βαριές καταγγελίες του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου, ο οποίος έχει ήδη στραφεί κατά του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου.

Στο Mega μίλησε ο πυρόπληκτος, Γιώργος Καΐρης, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του στη φονική πυρκαγιά.

«Με οποιοδήποτε κόστος θα κυνηγάμε την αλήθεια και θα βγάλουμε στο φως της δημοσιότητας τα πάντα», υποστήριξε ο κ. Καΐρης.

Το γεγονός ότι ο ανακριτής ζητά να αλλάξει το κατηγορητήριο από πλημμελήματα σε κακουργήματα, για τον ίδιο κάτι σημαίνει.

Ευελπιστεί ότι ο φάκελος δεν θα πάει στον ίδιο εισαγγελέα και θέλει να πιστεύει ότι η εισαγγελία θα κάνει αυτό που πρέπει και είναι σωστό για να λάμψει η αλήθεια και να μην υπάρχει συγκάλυψη πολιτικών προσώπων και ανώτατων αξιωματικών της πυροσβεστικής.

Ο ίδιος δεν νιώθει δικαίωση, αλλά θεωρεί ότι δικαίωση θα νιώσουν οι 102 ψυχές που έφυγαν αδίκως και με απίστευτο πόνο.

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, υποστήριξε ο κ. Καΐρης και πρόσθεσε πως όλοι βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ