ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος υπό όρους ο 63χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 10χρονης

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος υπό όρους ο 63χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 10χρονης
INTIME

Ελεύθερος υπό όρους, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, αφέθηκε ο 63χρονος, που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει 10χρονο κοριτσάκι, την περασμένη Παρασκευή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνιση, δυο φορές τον μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, εμμένοντας στην προανακριτική του θέση ότι δεν έκανε καμία κίνηση να πάρει μαζί του την ανήλικη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να είπε πως γνώριζε τόσο τη 10χρονη όσο και την μητέρα της και για «λόγους φιλανθρωπίας» -όπως ισχυρίστηκε- τους είχε κάνει πρόσφατα διάφορα δώρα, μεταξύ αυτών κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με όσα απολογήθηκε, το πρωί της περασμένης Παρασκευής κι ενώ καθόταν σε καφέ της παραλιακής λεωφόρου Νίκης, τον πλησίασε η ανήλικη, ζητώντας να της αγοράσει μία ακόμη συσκευή κινητού τηλεφώνου. Όταν εκείνος αρνήθηκε, ανέλαβε -σύμφωνα με όσα είπε- να τη συνοδεύσει και να την οδηγήσει στην μητέρα της, που βρισκόταν στην ίδια περιοχή.

Αρνήθηκε, δε, όσα κατήγγειλε η ανήλικη στους αστυνομικούς -και περιλαμβάνονται στη δικογραφία- ότι επιχείρησε να την επιβιβάσει, παρά τη θέλησή της, σε διερχόμενο ταξί στην οδό Τσιμισκή. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, η εκδοχή του ταξί δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο της προανακριτικής έρευνας, καθώς -όπως ανέφερε- ούτε από κάμερες ασφαλείας προκύπτει κάτι τέτοιο ούτε υπάρχει μαρτυρία οδηγού ταξί που να βεβαιώνει την καταγγελία της 10χρονης.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, ενώ για την παραπομπή του ή μη σε δίκη θα αποφανθεί το επόμενο διάστημα το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο 63χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή και την επομένη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, ενώ παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για σήμερα.

Ο 63χρονος φέρεται να προσέγγισε την ανήλικη και να επιχείρησε να την επιβιβάσει σε διερχόμενο ταξί, αλλά το κοριτσάκι αντέδρασε και κατάφερε να ξεφύγει.

Περαστικός αντιλήφθηκε το περιστατικό και ενημέρωσε την Άμεση Δράση, αστυνομικοί της οποίας, με τη συνδρομή στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγο αργότερα.

Κατά την προανακριτική του εξέταση, ο 63χρονος συνταξιούχος αρνήθηκε την πράξη που τού καταλογίζεται.

«Η 10χρονη με ακολούθησε»

Ο 63χρονος, προανακριτικά, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη τον ακολούθησε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος γνώριζε την ανήλικη από την οποία αγόραζε χαρτομάντιλα και μάλιστα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα φέρεται να της είχε κάνει διάφορα «δωράκια» όπως ρούχα, παπούτσια, ακόμη και κινητό τηλέφωνο, κάτι, που, σύμφωνα με την προανακριτική του κατάθεση, ήταν εις γνώσιν της μητέρας της, την οποία ομοίως γνωρίζει.

Για το περιστατικό φέρεται να είπε πως καθόταν το πρωί της Παρασκευής για καφέ στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, όταν τον πλησίασε το παιδί και του ζήτησε και δεύτερο κινητό. Εκείνος, πάντα κατά τους ισχυρισμούς του, απομακρύνθηκε από το σημείο με την 10χρονη να τον ακολουθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ