Ιός Δυτικού Νείλου: Ακόμη ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στις Σέρρες
Ανανεώθηκε:
Νέο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκε στις Σέρρες και συγκεκριμένα στην περιοχή Γόνιμο σε μια 87χρονη γυναίκα.
Χθες Τετάρτη, υπήρξαν δύο ύποπτα περιστατικά, στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις και έβγαλαν θετική μόνο την 87χρονη. Η γυναίκα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σερρών.
Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, καθώς μερικές ημέρες πριν είχαν εντοπιστεί δύο ακόμη, στις περιοχές Λειβαδοχώρι και Ηράκλεια αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον Νομίατρο Σερρών, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, ήδη έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται επίγειοι ψεκασμοί στην περιοχή της Ηράκλειας, στο Λιβαδοχώρι και στο Γόνιμο, ενώ έγιναν δύο εναέριοι ψεκασμοί στο Λιβαδοχώρι και σήμερα Πέμπτη σε συνεργασία με την Π.Ε Σερρών θα πραγματοποιηθούν εναέριοι ψεκασμοί και στο Γόνιμο Σερρών.
Η μεταφορά του ιού γίνεται μόνο από τα κουνούπια και το 80% των νοσούντων είναι ασυμπτωματικοί, το 19% εμφανίζει ήπια συμπτώματα και το 1% σοβαρά συμπτώματα σύμφωνα με τον Νομίατρο Σερρών.
Έως τις 30 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για χρήση αιγιαλού
01:00
ΕΝΦΙΑ : Πού θα βρείτε αναρτημένα τα εκκαθαριστικά - Ποια τα νέα δεδομένα
00:30
«Παρέμβαση στο Ορμούζ θα σήμαινε ένα βήμα προς την εμπλοκή στον πόλεμο» λέει η Μελόνι
23:59
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ 17Η ΜΕΡΑ: Στο κόκκινο η κόντρα ΗΠΑ - ΕΕ για τα Στενά του Ορμούζ - Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ
23:54