ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αύξηση δρομολογίων και ανάκληση αδειών στα Μέσα Μεταφοράς για την αποφυγή του συνωστισμού

Κορωνοϊός: Αύξηση δρομολογίων και ανάκληση αδειών στα Μέσα Μεταφοράς για την αποφυγή του συνωστισμού
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Περαιτέρω μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, ήδη ξεκίνησε η ανάκληση των αδειών του προσωπικού, ενώ οι αρμόδιοι φορείς θα εκτελούν από το Σάββατο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μάς προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

  • Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
  • Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
  • Εντός της ημέρας ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο.
  • Σημειώνεται πάντως ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
  • Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλουν και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει. Ζητούμε την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης – ιδίως η χρήση μάσκας – και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Η αύξηση των νέων κρουσμάτων έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση και τους παράγοντες της υγείας και ένα από τα βασικά συνθήματα της εκστρατείας κατά της περαιτέρω μετάδοσης της ασθένειας είναι «λέμε "όχι" στον συνωστισμό».

Σε αυτό το πλαίσιο,μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι καθιέρωση της συγκεκριμένης σύσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον επικεφαλής της ομάδος λοιξωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή της Επιστήμης των Δεδομένων, Κίμων Δρακόπουλο σε τακτική βάση και συγκεκριμένα τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή) ακόμη και εντός του Αυγούστου, για τη συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ