Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κοντά στους ανθρώπους που πλήττονται από τον καύσωνα
Ανανεώθηκε:
Με πνεύμα αλληλοβοήθειας και αγάπης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δε σταματά στιγμή να στέκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας.
Σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου, που στην πρωτεύουσα επικρατούν συνθήκες καύσωνα, και κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ο Ε.Ε.Σ. έχει κινητοποιήσει το επαγγελματικό και εθελοντικό δυναμικό του και παρέχει υποστήριξη και ανακούφιση σε πολίτες, επισκέπτες και αστέγους στο κέντρο της Αθήνας.
Δύο κλιμάκια, στελεχωμένα από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλεύτρια και εθελοντές, διανέμουν από τις 10.00 το πρωί εμφιαλωμένο νερό και χυμούς, αλλά και δέματα άμεσης κοινωνικής βοήθειας στον άστεγο πληθυσμό όπως και μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής λόγω του Covid-19.

Παράλληλα, ενημερώνουν για τους κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτει ο δήμος Αθηναίων και παράσχουν Α΄ Βοήθειες σε πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, συμπτώματα αφυδάτωσης και θερμοπληξίας. Οι άνθρωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται τόσο στην πλατεία Συντάγματος, όσο και στις περιοχές Μοναστηράκι και Ομονοίας (πλατεία), στις πλατείες Κουμουνδούρου και Θεάτρου, στις οδούς Πειραιώς, Ερμού, Αθηνάς, Σταδίου και στη Βαρβάκειο Αγορά.
Αντίστροφη μέτρηση για την επιχορήγηση βιβλίων ΔΥΠΑ - Πάνω από 120.000 vouchers έως σήμερα
04:00
Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ - Ποιους προορισμούς καλύπτουν τα voucher
03:00
Τριπλή επιστροφή ενοικίου το 2026: Ποιους πολίτες αφορά - Ποια τα ποσά
02:00
Νέο πρόγραμα επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ για ανέργους - Ποιοι οι δικαιούχοι
01:00