ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Επίδαυρο - 48 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Επίδαυρο - 48 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην Επίδαυρο, με ισχυρές δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο παρά το γεγονός ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή Κολιάκι του δήμου Επιδαύρου, στην Αργολίδα, ενώ στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ.

Σε 48 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 19:00 χθες, Πέμπτη 30 Ιουλίου, έως την ίδια ώρα απόψε, σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Συνολικά επιχείρησαν 449 πυροσβέστες με 201 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, με συνδρομή από υδροφόρες των Περιφερειών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Όσον αφορά στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας, παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική της φύλαξη.

Τέλος, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο σε τρεις περιφέρειες

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλός και για το Σάββατο 1 Αυγούστου, σε τρεις περιφέρειες, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι οι εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

- Περιφέρεια Πελοποννήσου (περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γ.Γ.Π.Π συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ