ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροσκάφους στις Σέρρες: Η απειρία του πιλότου πίσω από το ατύχημα;

Πτώση αεροσκάφους στις Σέρρες: Η απειρία του πιλότου πίσω από το ατύχημα;
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει τις επόμενες ώρες ο ερασιτέχνης πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας στην Πρώτη Σερρών, με τις Αρχές να προσπαθούν να διαλευκάνουν τα αίτια του ατυχήματος.

Με εμπειρογνώμονες και αυτόπτες μάρτυρες να συγκλίνουν στη γνώμη ότι από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύμα ή και θύματα, οι εμπειρογνώμονες προσπαθούν να καταλάβουν τι πήγε στραβά με αποτέλεσμα το μικρό αεροσκάφος να καρφωθεί σε πρόσοψη κατοικίας, ελάχιστα μέτρα μακριά από την πλατεία του χωριού και την ώρα που πεζοί και οχήματα περνούσαν από το σημείο.

Από την πρόσκρουση η καμπίνα άνοιξε και ο πιλότος έπεσε κάτω στο πεζοδρόμιο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της ιστοσελίδας seleo.gr, ένας από τους πρώτους ανθρώπους που του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες ήταν η ίδια του η μητέρα, η οποία εργάζεται σε ένα φαρμακείο της περιοχής κοντά στον τόπο του ατυχήματος.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, διακρίνονται δύο γυναίκες να τρέχουν έντρομες προς το σημείο ουρλιάζοντας και χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Σύμφωνα με το κανάλι, μια εκ των δύο γυναικών είναι η μητέρα του 19χρονου πιλότου, η οποία τα προηγούμενα λεπτά έβλεπε τον γιο της να ίπταται πάνω από την Πρώτη Σερρών σε αρκετά χαμηλό ύψος.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, η ώρα είναι 9:20 το πρωί της Δευτέρας και οι κάτοικοι κάθονται αμέριμνοι στα καφενεία και τα καταστήματα, παρακολουθώντας ωστόσο το μικρό αεροσκάφος να πραγματοποιεί επί αρκετά λεπτά πτήση πάνω από το χωριό.

Ξαφνικά, ακούν ένα δυνατό ήχο και βλέπουν το μονοκινητήριο αεροσκάφος το οποίο έχει χτυπήσει στο πλατάνι που βρίσκεται στη μέση της πλατείας και στη συνέχεια έχει «καρφωθεί» πάνω σε σπίτι. Όταν οι κάτοικοι του χωριού είδαν την πρόσκρουση, αμέσως έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τον 19χρονο πιλότο από το αεροσκάφος. Στο βίντεο διακρίνονται να μεταφέρουν τον 19χρονο ελαφρά τραυματισμένο έξω από την άτρακτο και τον μετέφεραν με ταξί στο κέντρο υγείας του διπλανού χωριού.

Ο ίδιος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Σερρών και αναμένεται τις επόμενες ώρες να λάβει εξιτήριο.

Κι ενώ η κατάθεση του 19χρονου ερασιτέχνη πιλότου θεωρείται ότι θα ρίξει φως στις αιτίες που προκάλεσαν το ατύχημα, κάτοικοι και χειριστές τέτοιων αεροπλάνων εικάζουν ότι ήταν η απειρία και οι επικίνδυνοι ελιγμοί του 19χρονου ερασιτέχνη πιλότου, ο οποίος παρακολουθούσε μαθήματα πιλότου σε σχολή στην Αλεξανδρούπολη και είχε μόλις τελειώσει το πρώτο έτος της σχολής του.

Ένα ακόμα υπό εξέταση στοιχείο είναι αν το αεροσκάφος είχε επαρκή καύσιμα για να πραγματοποιήσει την πτήση Αλεξανδρούπολη-Σέρρες, γιατί υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να μην είχε υπολογίσει σωστά τα καύσιμα με αποτέλεσμα να ξεμείνει, και από τον αέρα να βρεθεί στον πλάτανο και στη συνέχεια σε μαγαζί του χωριού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ