ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στη Βηρυτό: Δύο Ελληνίδες ανάμεσα στους τραυματίες

Έκρηξη στη Βηρυτό: Δύο Ελληνίδες ανάμεσα στους τραυματίες
AP Photo/Hassan Ammar

Δύο Ελληνίδες τραυματίστηκαν την Τρίτη κατά την έκρηξη στη Βηρυτό, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Όπως διευκρινίζουν διπλωματικές πηγές, οι γυναίκες αυτές ζουν μόνιμα και εργάζονται στη Βηρυτό.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ελληνορθόδοξο νοσοκομείο της Βηρυτού ετέθη εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές του Λιβάνου και με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στη χώρα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Επίσης, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες μέχρι στιγμής πληροφορίες, ανάμεσα στους 100 και πλέον νεκρούς περιλαμβάνεται η Λιβανέζα σύζυγος ενός Έλληνα.

Σήμειώνεται ότι το κτήριο όπου στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία έχει υποστεί πολλές υλικές ζημιές.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr

Επιπλέον, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, αναχωρεί σήμερα ομάδα έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130.

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Αρχές του Λιβάνου όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης, εφόσον χρειαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ